Frederikshavn: S forlader forhandlinger

Frederikshavn Kommune skal spare over 200 millioner kroner. Uenighed om, hvor pengene skal findes, har fået Socialdemokraterne til at forlade budgetforhandlingerne.

Budgetforhandlingerne er i fuld gang i Frederikshavn Kommune, og det er ikke småbeløb der er i spil. Kommunen skal spare 200 millioner kroner.

Partierne er enige om, hvor alvorligt det ser ud, men de er bestemt ikke enige om, hvordan pengene skal findes.

Derfor forlod Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti budgetforhandlingerne sent onsdag aften. Søndag forlod Liberal Alliance forhandlingsbordet.

Socialdemokraterne vil frede frontpersonalet, altså dem der direkte har med borgerne at gøre, men det vil Venstre, SF og de Konservative ikke. 2. Viceborgmester og og formand for den socialdemokratiske gruppe, Erik Sørensen, siger:

- Vi vil en helt anden vej, så de her besparelser ikke berører borgerne direkte. De andre partier vil for eksempel forringe rengøringen hos de ældre. De vil lave en generel lønreduktion efter grønthøstermetoden, og det vil vi ikke være med til, siger han og fortsætter:

- Vi fremlægger derfor vores eget budgetforslag, hvor vi går en anden vej end Venstre, Konservative og SF, siger Erik Sørensen slutteligt til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland