Frederikshavn satser stærkt på turismen

Frederikshavn Kommune går sammen med Turisthus Nord og UCN for at styrke og udvikle turistbranchen med nye aktiviteter.

For Frederikshavn Kommune er det ikke nok at være den sjettestørste turistkommune i Danmark mål på omsætning. Nej, potentialet er større endnu, men de på rådhuset, og derfor går Frederikshavn Kommune nu sammen med Turisthus Nord og UCN om at skabe flere initiativer og oplevelser, som turisterne efterspørger.

- Turismen spiller en væsentlig rolle for væksten og beskæftigelsen i Frederikshavn Kommune. Derfor er det vigtigt at styrke samarbejdet, så vi udnytter det potentiale vi har, for eksempel med vores unikke natur og kystlinje, til at tiltrække endnu flere tilfredse turister, der kommer og skaber mere omsætning i turisterhvervet. Arbejdspladser og økonomi, der er til gavn for hele kommunen, lyder det i en pressemeddelelse fra Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

En konkret aftale mellem de tre parter bliver underskrevet i dag, torsdag, klokken 10. Ambitionen er at udvikle området og dermed også virksomhederne. Metoden er at skabe konkrete aktiviteter, som kommunen ikke allerede tilbyder i dag - og her skal UCN's studerende komme med svarene.

- Denne aftale er særlig, fordi vores erhverv kan få den nyeste teoretiske viden og markedsindsigt gennem UCN’s studerende. Det gælder i alle vores attraktioner, fra den lille glaspuster til de mange store hoteller i området. Vi satser naturligvis også på, at de unge kommer igen efter endt uddannelse. Vi har brug for iværksættere og professionelle ildsjæle for at videreudvikle vores område til fremtidens efterspørgsel. Her er det strategiske samarbejde helt afgørende,  siger René Zeeberg, direktør, Turisthus Nord.

Udviklingsarbejdet skal ske i tæt samarbejde med studerende fra UCN’s Oplevelser og Sport-uddannelser, bl.a. via flere praktikpladser i kommunens turismeerhverv. Derudover vil undervisere fra UCN sammen med Turisthus Nord og Frederikshavn Kommune deltage i de fælles projekter.

- Hvis vi skal indfri vækstpotentialet i den nordjyske turismesektor, skal vi hele tiden styrke kompetenceniveauet og sikre den nødvendige arbejdskraft. Det kan vi kun lykkes med ved at arbejde sammen på tværs af uddannelsesinstitutioner, organisationer og kommuner. Samtidig kommer vores studerende og undervisere med friske øjne og en masse viden om oplevelse- og turismeområdet, som kan gøre en forskel for turismeerhvervet, siger Lene Augusta Jørgensen, rektor, UCN.

Den nye aftale ligger godt i tråd med Frederikshavn Kommunes vækstspor, "Oplevelse og turisme". Partnerskabet gælder i indtil videre to år.


Seneste nyt

fra Nordjylland