Frederikshavn skal være værtsby for Special Olympics i 2020

Som afslutning på Special Olympics Idrætsfestival i Helsingør blev værtskabet givet videre til Frederikshavn, der skal lægge by til næste stævne i 2020.

Søndag eftermiddag fik Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen (S) overdraget værtsskabet for Special Olympics Idrætsfestival 2020.

Det skete som afslutning på dette års Special Olympics Idrætsfestival i Helsingør, og overdragelsen til Frederikshavn fik armene til at stryge i vejret og smilene til at brede sig hos de 49 idrætsudøvere og ledsagere fra Frederikshavn Kommune, der var på plads i Kulværftet i Helsingør, da afsløringen fandt sted.

Frederikshavn Kommune, Handicapidrættens Fællesråd og Arena Nord gik i 2017 sammen om at byde ind på værtskabet for Special Olympics Idrætsfestival 2020. Det skete med en ambition om at tiltrække et rekord stort antal deltagere til Frederikshavn og et stort ønske om at sætte handicapidrætten på Danmarkskortet:

- Vi vil benytte værtskabet til at skabe en idrætsfestival, der kommer til at give genlyd i hele landsdelen, hvor mange engagerede mennesker yder en kæmpe indsats for, at alle får mulighed for at dyrke idræt og opleve glæden ved at være en del af fællesskabet, siger Hans Abildgaard, formand for Handicapidrættens Fællesråd, Frederikshavn Kommune.

I Frederikshavn er forberedelserne til 2020 allerede igang, afslørede Birgit S. Hansen:

- Vi elsker at få gæster, og vi vil give alle, der kommer til Special Olympics Idrætsfestival 2020, en oplevelse af, at i Frederikshavn dyrker vi ikke kun sport med et smil. Vi modtager også vores gæster med et smil. Alle deltagere, ledsagere og frivillige får en oplevelse for livet i Frederikshavn.

Den kommende værtsby har allerede en stribe gode idéer til, hvordan Special Olympics Idrætsfestival bliver en oplevelse, som deltagerne aldrig glemmer. Og efter sommerferien går værterne i Frederikshavn i samarbejde med Parasport Danmark for alvor i gang med planlægningen.

Fakta: Hvad er Special Olympics Idrætsfestival?

Special Olympics Idrætsfestival er Danmarks største idrætsbegivenhed for idrætsudøvere med udviklingshandicap. Festivalen er tre dage med idræt, udfordringer, glæde, socialt samvær fest og spændende idrætskonkurrencer for personer over 16 år med generelle indlæringsvanskeligheder eller udviklingshandicap. Det er et breddeidrætsarrangement for alle, uanset idrætslig niveau. Atleterne kæmper i mindst 10 forskellige idrætter.

Parasport Danmark afholder Special Olympics Idrætsfestival hvert andet år. I år var Helsingør værtsby med ca. 1.300 deltagere og ledsagere fra Danmark og de nordiske nabolande. 

I år deltog 49 idrætsudøvere og ledsagere fra Frederikshavn Kommune i Special Olympics Idrætsfestival. Deltagerne, der tog godt for sig af medaljerne, repræsenterede Skagen Svømmeklub, FFI Fodbold, FFI Håndbold, Frederikshavn Handicap Idrætsforening og Sæby Handicap Idrætsforening. Klubberne er organiseret i paraplyorganisationen Handicapidrættens Fællesråd i Frederikshavn Kommune, som er medarrangør af Special Olympics Idrætsfestival 2020 i Frederikshavn.

Seneste nyt

fra Nordjylland