Frederikshavn taber til SønderjyskE - mister tredjepladsen til Rødovre

White Hawks leverede en skuffende indsats på hjemmebane mod Sønderjyske. Holdet tabte 3-2 tabte vigtige point i kampen om ligaens 3. plads.

Frederikshavns spil var uden tempo og ideer i de første to perioder mod ligaens nummer 9, som kun havde æren at spille for i Frederikshavn, og hjemmeholdet faldt meget godt ind i det billede.

Frederikshavn havde således kun sølle 13 skud indenfor målrammen i de to første perioder, og Sønderjyske havde endnu færre skud på mål. Gæsterne ramte kun det nordjyske mål 7 gange i de første to perioder, men to gange fandt pucken vej forbi Frederikshavns målmand Christian Larsen.

Sønderjyske førte med 2-0, inden Frederikshavn vågnede lidt op, da pucken blev kastet i isen til 3. periode. Tempoet var højere og intensiteten tilstede i nærkampene. Frederikshavn var tæt på reducering efter blot 10 sekunder.

Målet kom 2 1/2 minut senere, da Cameron Spiro huggede til langt ude fra. Pucken susede i mål. Reduceringen var fortjent efter hjemmeholdets åbning på den sidste periode. I de følgende minutter blev det til et par gode chancer, men først midt i perioden kom udligningen. Rasmus Søndergaard sendte pucken i nettet til 2-2.

Frederikshavn var tilbage i kampen om 3. pladsen i grundspillet, og det lignede at hjemmeholdet trods alt ville kunne fremtvinge forlænget spilllet for at få et sejrsmål, men ak ak ak. Igen var forsvaret passive. 2 minutter før tid var der igen plads til Sønderjyske, og Patrick Dwyer gør det slemme ved Frederikshavn.

Sønderjyske vinder 3-2. Rødovre overtager 3. pladsen i ligaen med en sejr over topholdet Herning. Frederikshavn er et point efter, og en sejr er ikke nok i sidste runde på tirsdag, hvis Rødovre også vinder deres sidste kamp.