Frederikshavn tog bronzen for fjerde år i træk

Det blev for fjerde år i træk Frederikshavn White Hawks, der løb med bronzemedaljerne i Metal Ligaen.

Frederikshavn White Hawks sikrede sig for femte år i træk en medalje til samlingen, da det lørdag blev til en sikker sejr på 3-0 på udebane mod Odense Bulldogs. Dermed vandt nordjyderne bronzemedaljerne i Metal Ligaen med en samlet sejr på 9-2, efter at fynboerne fredag måtte se sig slået med 6-2 i Frederikshavn.

White Hawks-spillerne sørgede allerede i første periode af lørdagens kamp for at udrydde det meste af spændingen om det samlede udfald. Canadiske Tyler Mosienko, som har været en skuffelse i det meste af sæsonen og særligt har været usynlig i slutspillet, bragte Frederikshavn foran efter 12 et halvt minuts spil, hvor han nettede i powerplay.

To minutter senere slog White Hawks igen til i powerplay. Denne gang var det 39-årige Jeff Ulmer, der fik pucken i nettet, og halvandet minut før pausen øgede Nick Olesen til 3-0. Det fik Odense til at skifte målmand. Den startende Tadeas Galansky havde fået nok og overlod målet til 19-årige Andreas Lauridsen.

White Hawks-træner Mario Simioni foretog samme manøvre efter en begivenhedsfattig anden periode, som endte målløst. Da spillerne kom ud til tredje periode havde Jon Lee-Olsen taget alt sit udstyr på for at tage over for Thomas Lillie i nordjydernes mål.

Den nye mand i White Hawks-målet formåede ligesom sin forgænger at holde værterne fra at score, og da frederikshavnerne heller ikke fandt vej til nettet i den modsatte ende, endte kampen med en sikker 3-0-sejr til nordjyderne.

De kunne dermed - for fjerde sæson i træk - glæde sig over en bronzemedalje som et lille plaster på såret for at have misset DM-finalen. Der er dog ingen tvivl om, at de snart har fået bronze nok i Frederikshavn.

Efter 17 års guldtørke er den fineste plads i pokalskabet forgæves blevet støvet af alt for mange gange uden efterfølgende at være blevet besat af noget trofæ.