Frederikshavn vil hente ingeniører fra Sjælland

Nyt samarbejde skal skaffe ingeniører til Frederikshavn.

Mange virksomheder i Nordjylland oplever, at de ikke får et tilstrækkeligt antal kvalificerede ansøgere til deres ledige job. Et nyt projekt i Frederikshavn Kommune skal hente Ingeniører fra Sjælland til Nordjylland for at være med til at hjælpe virksomhederne ud af deres mangel på den rette arbejdskraft.

Virksomheden Roblon i Frederikshavn er en af de virksomheder, der har oplevet ikke at kunne finde de nødvendige nye medarbejdere i nærområdet. Og hidtil har der ikke været nok fokus på mulighederne i Nordjylland for de unge på uddannelsesinstitutionerne, lyder det fra teknisk produktchef Louise Trankjær, der ikke oplevede, at der overhovedet var fokus på de nordjyske jobmuligheder, mens hun studerede på Aalborg Universitet.

Det nye samarbejde mellem jobcenter Frederikshavn og jobcenteret i Lyngby Tårbæk, hvor Danmarks Tekniske Universitet ligger, skal få ingeniører fra Sjælland til at få øjnene op for Frederikshavn.

Hos Roblons ledelse er der også stor tilfredshed med Frederikshavn Kommunes nye initiativ. Teknisk direktør Kim Müller fortæller, at virksomheden hidtil har måtte hyre ekstern hjælp for at finde de rigtige medarbejdere.

- Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med kommunen på en række områder, men specielt det her tager vi rigtig godt i mod, siger han.

Borgmester i Frederikshavn Birgit Hansen siger, at det er vigtigt for kommunen, at de lokale virksomheder kan tiltrække de rigtige medarbejdere, hvis ikke de skal ende med at flytte fra landsdelen, og at kommunen gerne stiller op i forhold til at anvise de nye borgere byggegrunde og boliger og hjælpe med ægtefællejob.


Seneste nyt

fra Nordjylland