Frederikshavn vil hjælpe ledige videre med småjob

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune skal tage socialt ansvar og finde ufaglærte småjob til de ledige.

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune skal være klar til at tage ufaglært arbejdskraft ind, bare nogle få timer om ugen. Sådan lyder opfordringen fra kommunekontoret og jobcenteret.

Selv det mindste job kan være nemlig være stort nok til at få sluset kontanthjælpsmodtagerne ud på arbejdsmarkedet igen, mener man. Derfor har Frederikshavn skiftet fokus - fra fast beskæftigelse til småjob - og efterlyser kommunen nu virksomheder, der vil tage et socialt ansvar og finde stillingerne.

- Vi tilbyder virksomhederne, at de kan få besøg af en virksomhedskonsulent, der sammen med virksomheden for eksempel kigger på det arbejde, en murer udfører, som ikke kræver en egentlig murer-uddannelse. Det kan være at sortere værktøjet, når de kommer hjem, at finde materialer til næste dag eller at vaske bilen. Opgaver, som kan hjælpe en ufaglært ledig i gang, og som kan være den løftestang, de ledige har brug for til at komme ind på arbejdsmarkedet igen, siger John Karlsson, formand i Arbejdsmarkedsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Men som virksomhed behøver man ikke udelukkende tænke i en pudset glorie for at være med i ordningen. Der er nemlig også gevinster at hente økonomisk.

- Når man får frigjort ressourcer i virksomheden, eksempelvis ved at virksomhedens faglærte kan koncentrere sig om de opgavetyper, der kræver faglært uddannelse, så får virksomheden mulighed for at driftsoptimere og tid til at få flere opgaver i ordrebogen. Det kan føre til bedre økonomi og til flere arbejdspladser, siger John Karlsson.

- Vi har naturligvis også den bagtanke, at når først den ledige har vist sit værd seks timer om ugen, så får virksomheden lyst til at udvide til 14 timer og så videre. Når det er sagt, så er muligheden for at tage et socialt ansvar som virksomhed jo også noget, der batter på bundlinjen for virksomheden. Og der skal faktisk ikke ret mange løntimer til, før en kontanthjælpsmodtager kan klare sig uden kontanthjælp, tilføjer han.

Skulle din virksomhed være af en sådan støbning, at den kan tilbyde et småjob eller to, kan man kontakte jobcenteret i Frederikshavn Kommune på 98459600.


Seneste nyt

fra Nordjylland