Frederikshavn vil samarbejde med Kina om helse og turisme

Onsdag får Frederikshavn Kommune besøg af en delegation fra den kinesiske venskabsby Qingdao, som kommer for at for at se, høre og lære af erfaringer som Frederikshavn Kommune har fået gennem arbejdet med turisme og sundhed.

Der bliver talt både dansk, engelsk og kinesisk, når en delegation fra Qingdao med en kinesisk viceborgmester i spidsen onsdag skal vises rundt af ”lokale eksperter” i Frederikshavn.

Her går turen forbi Bangsbo, Palmestranden, Sygehus Vendsyssel og Senhjerneskade Center Nord. Formålet er, at kineserne skal se eksempler fra hverdagen på, hvordan konkrete opgaver i Frederikshavn bliver løst.

Quingdao er nemlig Frederikshavns officielle venskabsby, og fremover skal de to byer arbejde sammen om emner som helse og turisme. Det bliver slået fast, når onsdagens rundtur begynder med underskrifter på en konkret samarbejdsarbejde på rådhuset i Frederikshavn.

- Det er en ære at byde gæster fra vores venskabsby i Kina velkommen på toppen af Danmark. Vores Senhjerneskade Center er valgt, fordi det står klar til at hjælpe, når borgere rammes af sygdom og ulykker, der skader deres hjerne, og at vi dér har gjort os nogle erfaringer, kineserne gerne vil have indsigt i. Det glæder mig både som borgmester og sygeplejerske, at vi underskriver samarbejdsaftaler på både turisme og på helseområdet, siger Birgit S. Hansen, (S) borgmester i Frederikshavn Kommune. 

Qingdao har tidligere haft en delegation i Skagen i 2013 i forbindelse med fejringen af byens 600 års Købstadsjubilæum. Qingdao var nemlig oprindeligt Skagens Venskabsby.

Derudover var en mindre delegation på besøg i 2011, hvor man underskrev venskabsbyaftalen på ny, så den gælder hele Frederikshavn Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland