Frederikshavn vil være rugekasse for Danmarks næste sportsstjerner

Danmarks næste sportsstjerner må meget gerne komme fra Frederikshavn Kommune, og derfor har kommunen efter sommerferien startet såkaldte idrætsklasser op. Målet er at give de unge sportstalenter den optimale mulighed for at kombinere skole og idræt.

Harald Nielsen, Lotte Kiærskou, Mike Grey og Kamilla Rytter Juhl er fire af de sportsudøvere, der har repræsenteret Frederikshavn Kommune på den store sportsscene. Et nyt initiativ skal sørge for, at rækken af atleter, som trækker i den danske landsholdstrøje og hiver OL- og VM-medaljer hjem til kommunen, bliver længere i fremtiden.

Frederikshavn Kommune har efter sommerferien startet såkaldte idrætsklasser op på Frydenstrandskolen i Frederikshavn. Her er 47 elever fra hele kommunen blevet klassekammerater.

Eleverne, som går i syvende, ottende og niende klasse, dyrker mange forskellige sportsgrene. Onsdag havde de seks ishockeyspillere fra idrætsklasserne besøg af Martin Thimm, som er fysisk træner i Aalborg Pirates. Han mener, at idrætsklasserne er et vigtigt tiltag.

- Det er optimale betingelser for en ung fyr eller en ung pige, som har en ambition om at nå langt inden for deres sport, siger Martin Thimm.

De unge sportstalenter har alle været til optagelsesprøver for at få en plads i idrætsklasserne. Alle har mulighed for at blive optaget, uanset om de dyrker sportsgrene som håndbold, fodbold og ishockey eller mountainbike, teamgym, ridning eller badminton.

- Der er faktisk rigtig mange dygtige unge mennesker. Problemet er bare nogle gange at fastholde dem i træningsmiljøet og sørge for, at de ikke falder fra. Vi håber, at vi ved at lave idrætsklasserne er med til at skabe et godt miljø, siger Brian Høj, der er talentsportskoordinator i Frederikshavn Kommune.

Selvom eleverne i idrætsklasserne bruger meget tid på at dyrke sport, så bliver der lagt vægt på, at skolen er vigtig.

- Det her projekt skal gå på to ben. Skolen har førsteprioritet, og så kommer sporten som en andenprioritet, men ligger selvfølgelig højt på listen, siger Brian Høj.

Der er morgentræninger to gange om ugen, og de har også en effekt for den efterfølgende skoledag.

- Det gør mig meget mere frisk til timerne, og jeg føler mig mere klar, siger Sebastian Rask, som er en af ishockeyspillerne, der går i idrætsklasserne.

- Man er mere koncentreret oppe i skolen, mener Anton Stenbakken, som også spiller ishockey.

Den ene af onsdagens gæstetrænere, Martin Thimm, arbejder til daglig som fysisk træner for blandt andre den nordjyske ishockeystjerne Nikolaj Ehlers. Han mener, at eleverne, der er en del af de nye idrætsklasser, har gode muligheder for også at blive blandt de bedste inden for deres sportsgrene.

- De nyder at arbejde hårdt og så brænder de for deres sportsgren. Det er ligesom alfa og omega, siger Martin Thimm.

Efter en god times træning var de seks ishockeyspillere under Martin Thimms ledelse alle nået det røde felt på pulsmåleren, og det ved de er nødvendigt, hvis de skal nå deres mål.

- Jeg vil gerne til NHL (verdens bedste ishockeyliga, red.), hvis det kan lade sig gøre. Jeg ved godt, der er en lille chance, men jeg har håbet, siger Anton Stenbakken.

I løbet af efteråret bliver der holdt optagelsesprøver for de elever, der ønsker at starte i en af idrætsklasserne næste sommer.


Seneste nyt

fra Nordjylland