Frederikshavns Kommune vil være Nordjyllands sundeste

 Frederikshavns Kommune vil være Nordjyllands sundeste

Et stort rødt æble til at bide i - og et sødt æble af papir. Den gave får hundredevis af folk på gaden i Skagen, Frederikshavn og Sæby i den kommende uge.

Frederikshavn Kommune sætter gang i kommunens nye sundhedspolitik, ved at uddele æbler til borgerne i næste uge.

Politikere på gaden
- Vi har sat os det mål, at Frederikshavn Kommune skal være Nordjyllands sundeste. Det kræver, at borgere, foreninger, virksomheder og forretninger deltager. Derfor gør vi en indsats for at gøre opmærksom på sundhedspolitikken, forklarer Per Nilsson (V), der er formand for kommunens sundhedsudvalg.

Sammen med de øvrige udvalgsmedlemmer er han på gaden påskelørdag for at dele æbler ud og få en snak med påskehandlende om sundhed i hverdagen.
I ugen efter påske følger spejdere fra Skagen, Frederikshavn og Sæby trop.

Hjemmeside sund.frederikshavn.dk
I den lille æblepjece, der følger med, inviteres alle med til en lille konkurrence. Den foregår via hjemmesiden sund.frederikshavn.dk (uden www).
Her kan du komme med idéer til Nordjyllands sundeste kommune. Mellem de bedste forslag, trækkes der lod om 1 stk. gavekort til Start to Run, 3 sæt fritidstøj, 5 stk. gavekurve, 10 stk. 10-turs klippekort til den lokale svømmehal og 10 stk. 10-turs klippekort Iscenter Nord.

Gode råd
De gode råd til den sunde kommune offentliggøres på hjemmesiden, hvor man også kan finde baggrundsmateriale om sundhed.

Tre overskrifter
Kommunen har sat tre overskrifter for sin sundhedspolitik. Det er

  • Sundhed for alle

  • Center for kronikere

  • Motionskommune nr. 1
  • - Vi vil gerne have hver enkelt borger til at gøre en personlig indsats for at forbedre sin egen sundhed. Vi vil også gerne have foreninger, virksomheder og forretninger til at arbejde for sagen.

    Sund By
    Men det er helt klart, at kommunen har et stort ansvar. Derfor har vi Sund Byer både i Skagen, Frederikshavn og Sæby, og vi støtter en lang række projekter, siger Per Nilsson.

    Bidrag modtages med tak
    Selve sundhedspolitikken skal skrives henover foråret og vedtages af byrådet til efteråret. Målet med æblekampagnen er at få så mange bidrag som muligt inden embedsmændene sætter sig til computerne.


    Seneste nyt

    fra Nordjylland