Frem med grøntsagerne: Juice får dig gennem vintersnuen

Efterår bliver snart til vinter, og vil man klare sig igennem de mørke måneder uden at tilbringe alt for lang tid under dynen med snue, kan sund og nærende juice være svaret.

Udenfor regner og rusker det, og du kan mærke det allerede nu på den 1. november -  vinteren bliver lang, mørk og snottet. 

Men faktisk skal der ikke meget til for at styre uden om den værste vintersnue og træls omgang snotnæse. Svaret ligger i dit køleskabs grøntsagsskuffe, hvis man spørger personlig træner, coach og kostvejleder Pernille H. Steenberg fra Lønstrup. Hun har netop udgivet en e-bog om juice og dens gavnlige virkninger og giver i den syv opskrifter på sunde juicer, man selv kan lave, smækfyldt med vitaminer og mineraler.

Mandag aften var hun omkring TV2 Nords studie for at vise, hvor let det er at lave juice, og at grøntsager kun gør oplevelsen bedre.

- Først og fremmest handler det om, at folk skal finde den juicer, de sikkert allerede har til at stå i skabet, frem. Det er nemlig slet ikke svært at komme i gang med, og i mange tilfælde behøver man ikke gøre de vilde indkøb, siger Pernille H. Steenberg.

Der er nemlig stort set ingen begrænsninger, når det kommer til indholdet i en juice.

- Det kan være stort set alt, hvad du lige har til at ligge i grøntsagsskuffen og frugtskålen. Spinat, grønkål, gulerødder. Jeg er rigtig glad for rødbeder, som indeholder et stof, der er med til at ilte blodet, siger Pernille H. Steenberg.

En god juice kombinerer eksempelvis c-vitamin, jern og antioxidanter. En god smagsgiver kan være ingefær, og er man rigtig "hardcore" juicer, kan man også tilsætte løg og hvidløg til sin juice.

- Men så langt er jeg altså ikke nået endnu selv, siger Pernille H. Steenberg.

Se en håndfuld lækre opskrifter på Pernille H. Steenbergs juicer herunder.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland