Fremragende start til Thomas Bjørn

Favoritten lagde ud med en runde i fem under par på førstedagen af den danske European Tour-turnering i Himmerland.

Golfstjernen Thomas Bjørn har fået en fremragende start på Made in Denmark.

Foran det danske hjemmepublikum lagde den 43-årige veteran ud med en åbningsrunde i 66 slag - fem under banens par.

Det er dog kun et fåtal af deltagerne, der har færdiggjort torsdagens runde i Himmerland, så det er svært at spå om, hvilken placering Bjørn vil indtage, når dagen er omme.

Thomas Bjørn diskede op med birdies på hul 12 og 13 og senere på hul 3, 4 og 8. Det har klokken 13 givet ham en foreløbig delt førsteplads. Chilenske Felipe Aguilar gør danskeren selskab på førerpositionen.

Bjørn har før turneringen klaget lidt over sit sving, som ikke fungerer optimalt, men på torsdagens runde var der ikke noget at komme efter.

Han maner til besindighed efter sin fremragende åbning på Made in Denmark.

- Golf vender hurtigt. Jeg tager først i morgen, og så koncentrer jeg mig om weekenden bagefter. Der skal arbejdes stille og roligt. Der er lang vej hjem herfra, siger Bjørn.

Vindforholdene var drilske på åbningsdagen, og Bjørn vurderer, at vejret vil få stor indflydelse på mulighederne for at vinde turneringen.

- Det afhænger rigtig meget af vejret, men hvis man laver fire gange 66, så er man nok meget godt med, siger han med et grin.

JB Hansen, tidligere Joachim B. Hansen, startede ud som den første deltager torsdag morgen klokken 7.30, men åbningsrunden blev ikke nogen succes. Det blev til en runde i 74 slag - tre over banens par.

Flere andre danske spillere er kommet i klubhuset, men ingen af dem blander sig i øjeblikket i topfeltet. Det gælder blandt andre Morten Ørum Madsen.

Turneringens anden danske favorit, Thorbjørn Olesen, er gået i aktion klokken 13.10 på Backtee Course i Himmerland.

Flere nyheder fra TV2 Nord