Fremskudt skadestue har nok at lave: 59 personer har været til behandling

Det er heldigvis kun småskader, læger og sygeplejersker har skullet forholde sig til. Politiet melder om få anholdelser i løbet af dagen.

Aalborg Karneval har nu - officielt - været i gang i næsten syv timer. For mange deltagere nærmer festen sig dog nok snart de 10 timer når man inkluderer den for mange traditionsrige og våde morgenmad for de officielle festligheder.

Det til trods - og trods det faktum, at der lige nu er op mod 40.000 feststemte mennesker samlet i Kildeparken - melder Nordjyllands Politi generelt om rigtig fin ro og orden i Aalborg. Faktisk er kun tre personer ved 15-tiden blevet anholdt i forbindelse med karnevallet i Aalborg.

To personer - en 29-årig mand fra Fyn og en 21-årig mand er blevet anholdt og sigtet for voldelig opførsel ved to seperate lejligheder. Derudover er en 18-årig mand blevet anholdt fordi han nægtede at følge politiets anvisninger.

- Her fra eftermiddagstid ved vi af erfaring, at der kommer lidt flere anmeldelser ind til os, og der bliver måske også brug for, at vi griber ind i lidt flere situationer. Det er forventeligt, når 100.000 mennesker fester så tæt i så mange timer. Jeg vil dog stadig sige, at karnevallet generelt afvikles fredeligt, udtaler vicepolitiinspektør Henrik Skals, der leder politiets indsats under karnevallet, i en pressemeddelelse. 

Travlt med småskader på skadestuen

Den fremskudte skadestue, der ligger ved Ansgar Kirke ved Kildeparken i Aalborg havde indtil ved 15-tiden behandlet 59 personer for småskader. 38 af disse er blevet færdigbehandlet på den fremskudte skadestue mens seks er blevet overført til skadestuen på Aalborg Universitetshospital.

Generelt er det skader som snitsår efter glasskår samt beruselse, der har sendt folk mod skadestuen. Dehydrering har - trods det gode og meget solrige vejr - ikke været et hyppigt problem.

En 21-årig mand faldt lørdag formiddag, påvirket af alkohol og stoffer - ned fra en lygtepæl i forbindelse med optoget. Han blev hurtigt fragtet til Aalborg Universitetshospital for behandling. Han var efter faldet ved bevidsthed og uden for livsfare. Hans nærmere tilstand lørdag eftermiddag kender politiet ikke.

Trafikken normaliseres

Alle tre optog er så godt som overstået, og oprydningen efter de tre optog, der fyldte alle hovedfærdselsårene i det centrale Aalborg er rigtig godt igang. Klokken 17 er det kun Vesterbro, der stadig er spærret for kørende trafik fra kydset Vesterbro/Borgergade og syd på.

Se eller gense TV2 Nords marathon-sending fra Aalborg Karneval


Seneste nyt

fra Nordjylland