Fremtidens mad: Leverpostej skal ikke laves på lever, men på melorme

Bæredygtig mad indeholder ingen kød, men derimod masser af andre kilder til protein - mandag lærte eleverne på Techcollege at lave melorme-postej.

En leverpostej uden lever, men med melorme i stedet - det bliver måske snart muligt at se i kølediskene i slagter- og daglivarerbutikker rundt om i Danmark.

Et nyt samarbejde mellem Techcollege i Aalborg og en visionær nordjysk iværksættervirksomhed, Crickster, har nemlig åbnet op for muligheden for et nyt marked, hvor brugen af insekter indgår i vores daglige forbrug i madvarer.

Allerede nu lader Techcollege i Aalborg eleverne på slagter- og kokkelinjen arbejde med forskellige typer af insekter, som indgår blandt de råvarer, som eleverne undervises i. Så da iværksættervirsomheden Crickster hendvendte sig for at samarbejde med skolen om at udvikle en leverpostej på melorme, var skolen klar på det.

Derfor kunne Crickster og Techcollege mandag vise hvordan man fremstiller melorme-leverpostej, der foruden en mængde melorme også består af kartofler, grøntsager, løg, æg, fiskesovs, gærflager, og masser af krydderier.

Væk er den trationelle lever og andet kød med høj fedtprocent til følge. I stedet kan den nye "leverpostej" klemme sig helt ned på kun 6 procents fedt, og derudover er der ikke nogen form for tilsætningsstoffer at finde i postejen.

Melorme vandt blindsmagning

Forleden lavde iværksættervirksomheden selv iscenesat sin egen blindsmagning for 150 kunder i Friis Shoppingcenter Aalborg. Her blev det - måske overraskende - resultat, at 66 procent af blindsmagerne foretrak leverpostejen uden lever, når kunderne uden at kende indholdet smaget den overfor Stryhns franske trationelle leverpostej. 

Stryhns måtte give op overfor melorme-postejen.
Stryhns måtte give op overfor melorme-postejen.
Foto: Mogens Jørgensen

Martin Thomsen fra iværksætterformaet Crickster oplyser, at man lige nu er langt fremme med at finde producenter, som vil købe melorme-postejen, og derfor regner man med snart at kunne se den nye leverpostej i køledisken rundt om i Nordjylland. 

Et samarbejde mellem et ungt iværksættervirksomhed og Techcollege i alborg har mundet ud i at man snart måske kan finde leverpostej uden lever i danske kølediske i slagter og dagligvarer butikker i hele Danmark

 


Seneste nyt

fra Nordjylland