Fri adgang til uddannelser

På trods af en stigning på 40% i antallet af kvote-2 ansøgninger, har universitetet fri adgang til nogle uddannelser i 2011

Igen i år sætter antallet af kvote 2-ansøgninger til landets universiteter rekord. På AAU er stigningen 40%. Alligevel har universitetet flere uddannelser med fri adgang i 2011.    

Både Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet melder om, at der i år er endnu flere bejlere til kvote 2-pladser på universiteterne.

Aalborg Universitet har oplevet den største stigning i kvote 2-ansøgninger. Ansøgningsbunken er siden sidste år vokset med 40 procent. I år har det nordjyske universitet modtaget 1209 ansøgninger.

Selv om det umiddelbart ser sort ud for de studerende, som ikke har scoret høje karakterer i gymnasiet, har de stadig gode muligheder for at blive lukket ind på universitetet. 

På Aalborg Universitet er der i 2011 fri adgang for alle kvalificerede ansøgere til alle bachelor- og professionsuddannelser med undtagelse af Jura, Psykologi, Humanistisk Informatik i Ballerup og Lægevidenskab.

De studerende får den 30. juli svar på, om de er blandt de heldige, som bliver optaget på deres drømmestudie.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord