Frifundet i sag om hoppeborg-ulykke

01:48

En 32-årig mand er frifundet for hoppeborgulykken i 2010. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

En 32-årig mand blev tirsdag kendt ikke-skyldig i sagen om den hoppeborg, der i 2010 væltede ned over en flok børn i Lendum Hallen.

Der var ikke tale om en overtrædelse af straffeloven, da en otte meter høj hoppeborg i oktober 2010 væltede ned over en flok børn i Lendum Hallen ved Sindal.

Det fastslog Retten i Hjørring tirsdag og frikendte dermed den 32-årige mand, der var tiltalt for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed.

Manden arbejdede på ulykkestidspunktet for firmaet HopHans.dk, og det var ham, der blev sendt ud til Lendum Hallen for at aflevere hoppeborgen, som den lokale idrætsforening havde lejet til et arrangement kaldet "Sjov lørdag".

Et af de springende punkter i sagen var, om den 32-årige, da han afleverede hoppeborgen, fik gjort idrætsforeningens repræsentant tilstrækkeligt opmærksom på det sikkerhedsmæssige. Ikke mindst med hensyn til, at hoppeborgen skulle bindes fast med to nylonreb.

Manden forklarede selv i retten, at han havde understreget det med rebene to gange, og hans hjælper, som var med til at levere hoppeborgen, har også til politiet forklaret, at der blev gjort opmærksom på, at rebene skulle bindes fast.

Den frivillige hjælper, som modtog hoppeborgen den pågældende dag, forklarede i retten, at hun havde fået at vide, at det ikke var nødvendigt at binde rebene - men alt i alt mente retten altså, at der ikke var ført bevis for, at den 32-årige har handlet hensynsløst.

Otte børn blev blev ramt af hoppeborgen, men ingen af dem kom alvorligt til skade.