Frikendt sparekassedirektør går ind i kommunalpolitik

Den tidligere sparekassedirektør Svend Jørgensen stiller op for Det Konservative Folkeparti til kommunalvalget i 2017.

Han er kendt i lokalområdet i Aars og omegn for sit arbejde og mangeårige direktørvirke i Sparekassen Himmerland samt en formandspost i Aars Erhvervsråd. Landskendt blev han i 2011, da en sag om grov kursmanipulation rullede i forbindelse med en handel mellem Sparekassen Himmerland og den forhenværende Ebh bank.

Nu går 65-årige Svend Jørgensen ind i kommunalpolitik. Han stiller op for Det Konservative Folkeparti til kommunalvalget i Vesthimmerlands Kommune til november 2017. Det oplyser Ernst Pinstrup Sørensen, der er formand for Konservative i Vesthimmerland.

- Vi opfordrede ham inden sommerferien til at stille op. Og det har han heldigvis sagt ja til, siger Ernst Pinstrup Sørensen.

quote Jeg er helt sikker på, at det positive fylder langt den største del, og der er rigtig mange mennesker, der kender Svend og hans arbejde for hele området.

Ernst Pinstrup Sørensen, formand for Konservative i Vesthimmerland

Svend Jørgensen var mandag aften med på et gruppemøde hos de Konservative sammen med to andre nye kandidater.

- Vi skal jo have nogle kandidater til vores liste. Og vi skal have nok kandidater i forhold til de stemmer, vi får. Så vi søger selvfølgelig efter nogle personer, der er egnet til det og til poster i byrådet. Han har ikke tidligere været inde i politik, men han kender jo området rigtigt godt og har meget erfaring fra både sit arbejde i Erhvervsrådet og fra direktørstillingen i sparekassen, som han byggede op fra lille sparekasse til en stor bank, siger Ernst Pinstrup Sørensen.

Svend Jørgensen blev i 2011 anholdt og sigtet for grov kursmanipulation i forbindelse med en handel mellem Sparekassen Himmerland og den forhenværende Ebh bank. Han blev to år efter -  i 2013 - dømt skyldig for det i byretten, men landsretten frifandt ham et år senere. 
Svend Jørgensen har efterfølgende krævet en erstatning på 15 millioner kroner fra anklagemyndigheden for mistet lønindtægt, pension og omkostninger i forbindelse med retssagerne. Et krav, som retten i Hjørring og senere landsretten for nyligt afviste.

- Jeg er helt sikker på, at det positive fylder langt den største del, og der er rigtig mange mennesker, der kender Svend og hans arbejde for hele området. Så jeg er helt sikker på, at hans omdømme vil være positivt. Mange har haft positiv oplevelser med ham. Han har udviklet den sparekasse fra lille sparekasse til hvad den er i dag, siger Ernst Pinstrup Sørensen.

Det Konservative Folkeparti har i øjeblikket 9 pladser i byrådet i Vesthimmerlands Kommune, ligesom partiet i årevis har siddet på borgmesterposten i kommunen.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland