Friluftslivet i Nordjylland får 850.000 kr

En række initiativrige lokale foreninger, kommuner og institutioner har fået tilskud, så de kan realisere deres friluftsprojekter rundt om i Nordjylland for i alt 850.000 kr.

De mange tilskud kommer fra Tips- og Lottomidler til Friluftslivet. Puljen støtter lokale initiativer, som forbedrer befolkningens viden om naturen og muligheder for friluftsliv.

Et af projekterne, der har fået støtte er en rullende udeskole i Rebild, hvor elever får mulighed for at låne cykler og tage rundt til udvalgte private virksomheder, hvor der undervises i emnet bæredygtighed. Projektet støttes med godt 70.000 kr. til udstyr til brug for elevernes overnatning og oplevelser i det fri. 

Et andet projekt er i Aalborg, hvor der kommer et vandcenter med tilbud om kurser og sejlads i havkajak ved Aalborg Friluftsbad for byens elever, borgere, foreninger og institutioner. Her er tilskuddet på 112.500 kr.

Blandt de godt 1100 ansøgninger har Friluftsrådets bestyrelse bevilget godt otte millioner kr. i støtte til 111 projekter fordelt på alle landets regioner. 

Heraf vil de 13 projekter se dagens lys i Region Nordjylland med en samlet støtte fra Tips- og Lottomidler til Friluftslivet på ca. 850.000 kr.


Seneste nyt

fra Nordjylland