Friskole kom ikke i mål: Mangler stadig 10 elever

Foto: Johnni Isaksen

Uventet tilbageholdenhed fra de frederikhavnske forældre sparker friskoleprojekt til hjørne. Ledelsen nægter dog at give op: - Vi skal nok få den skole klar til august, lyder det.

20 børn. Så mange var tilmeldt Frederikshavn Friskole og havde indbetalt depositum til skolen, da skolens egen tidsgrænse for at nå 30 elever løb ud i weekenden. Skolen nåede altså ikke målet, og om der starter en ny skole op i Frederikshavn til august er dermed uvist.

Skolens ledelse er dog optimister.

- Vi skal have bestyrelsesmøde i dag (mandag red.) og så skal vi sammen med BDO have kigget på vores budget igen og i banken og forhandle. Vi skal nok få den skole klar til august, lover Tine Mørch Sønderskov overfor Kanal Frederikshavn.

Hun er en af initiativtagerne til skolen, der skal være et alternativ til Frederikshavns kæmpeskole Nordstjerneskolen og de tre, nu lukkede, byskoler, der var forud for Nordstjerneskolen.

- Vi giver ikke op så let. Vi har p.t. 20 elever, som har betalt, og vi har rigtig, rigtig mange derudover, som vi afventer svar og betaling fra. Vi håber de sidste betalinger og tilmeldinger dukker op meget snart, siger Tine Mørch Sønderskov, der er overrasket over de frederikshavnske forældres tilbageholdenhed overfor det nye projekt.

Det ironiske er bare, at hvis de forældre, som er interesserede, meldte deres børn ind, ville klasserne blive fyldt op, og vi ville blive nødt til at afvise nogen

- Vi troede, vores største problem var at finde lokaler, få godkendelserne på plads og finde en bank, som troede på projektet. Desværre tøver forældrene med at lave den endelige indmeldelse, da de er bange for, at der er for få elever i klasserne. Forældrene tør ikke være blandt de første. Det ironiske er bare, at hvis de forældre, som er interesserede, meldte deres børn ind, ville klasserne blive fyldt op, og vi ville blive nødt til at afvise nogen. Vi bliver dagligt kontaktet af bekymrede forældre, hvis børn ikke trives i skolen, men alligevel er de tilbageholdende med at flytte deres barn. Jeg vil ønske, at jeg kunne fjerne deres tvivl. Jeg er nemlig ikke et sekund i tvivl, fastslår Tine Mørch Sønderskov overfor Kanal Frederikshavn.

Frederikshavn Friskole kan finde elever helt frem til skolestart, men havde sat en tidsgrænse for sig selv, så forhandlinger med Nordjyske Bank, der skal godkende skolens økonomi, kunne foregå bedst muligt.

TV2 Nord besøgte Frederikshavn Friskole 10. april, da der blev holdt åbent hus for interesserede forældre og børn. Også her kunne man ane tilbageholdenhed fra forældrene. Se indslaget nedenfor. 

03:59

Frederikshavn Friskole skal bruge flere tilmeldinger, hvis den skal åbne til august

Luk video

 

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord