Frisør fra Als indtager Las Vegas

Selvom man bor i en lille flække, kan man godt have en af de skarpeste sakse i landet. Lise Hørbye Bach har haft sin egen frisørsalon i Als ved Hadsund i bare seks år.Alligevel er hun så god indenfor sit felt, at hun rejser verden rundt for at deltage i internationale konkurrencer.

I frisørsalonen i Als finder du ikke bare en almindelig frisør. Her i Als ved Hadsund gemmer sig nemlig en vaskeægte frisør i verdensklasse. Lise Hørbye Bach har slået alle sine danske konkurrenter i at sætte hår. Det er en bedrift, der nu sender hende til en af de største konkurrencer i verden, som finder sted i Las Vegas.

- Det er det største, jeg kommer til at opleve i min frisør karriere. Det må man godt være lidt stolt af, når man nu kommer her ude fra landet, siger Lise Hørbye Bach.

Men adskillige ture til udlandet kan ikke få den 30-årige frisør til at flytte fra Als.

- Jeg er både vanvittig dygtig, plus jeg elsker det her arbejde. Det er ikke bare min hobby, det er mit liv, siger hun.

Gennem de mange rejser har hun sikret sig flere priser, som man ikke lige umildbart forbinder med en frisør i Als. Men Als forbliver hendes base.

- Als bliver ikke for lille til mig. Det er vigtigt at have benene på jorden, og mærke den lokale opbakning, det er bare det vigtigste. Og så er det fedt, at vi kan sætte Als på landkortet - vi kan faktisk godt noget her ude i de små samfund, siger hun.

En af stamkunderne er Katrine Andersen fra Aarhus, der ikke har fundet noget bedre alternativ, derfor tager hun gerne den lange tur for at få klippet håret.

- Lise kæmper og har gåpåmod. Hun kommer altid med nogle gode ideer, og stopper først, når det er 100 procent udført, siger Katrine Andersen.

Der er kun et par uger til, at Lise Hørbye Bach skal repræsentere Danmark i "syndens by". Den hårde konkurrence kan da også mærkes - maven er nemlig så småt begyndt at blive fyldt med sommerfugle.

- Der er mange sommerfugle. Det med at skal over og præstere og repræsentere Danmark. Man skulle jo gerne komme hjem med noget, fortæller Lise Hørbye Bach.


Seneste nyt

fra Nordjylland