Frit lejde afsluttes ved midnat: Politiet overrasket over antallet af våben

Lige siden 1. juni har det været muligt at indlevere ulovlige våben hos Nordjyllands Politi - helt lovligt.

Maskinpistoler, revolvere, bajonetter, et hav af knive og pistoler. Det er blot nogle af de ting, politiet har fået indleveret i forbindelse med frit lejde-aktionen. Rigtig mange nordjyder har valgt at benytte sig af muligheden for at indlevere våben helt lovligt. 

- Det er helt utroligt alle de våben, vi har fået udleveret, lyder det fra Heine Hansen fra Nordjyllands Politi. 

Der er blevet indleveret våben, der har været anvendt i forbindelse med modstandskampen, og så er der blevet indleveret et halvt ton ammunition. 

Det mest overraskende for Nordjyllands Politi er dog de mange håndskydevåben, de har modtaget. 

- Dem kan man ikke være i lovlig besiddelse af, så jeg er meget overrasket over antallet. Vi har fået 100 ind,  fortæller Heine Hansen fra Nordjyllands Politi. 

Frit lejde aktionen er et led i "Bandepakke lll - Bander bag tremmer." Med denne pakke blev minimumsstraffen for ulovlige våben hævet fra et år til to års fængsel. 

Formålet med frit lejde-aktionen er, at nogle af de våben, der ikke er registreret kommer væk fra gaden. Ved den seneste frit lejde-aktion i 2013 blev der fjernet 1100 våben fra de nordjyske gader. 

- Når de ligger ude i hjemmene, er der en rsiko for, at de ved indbrud bliver fjernet og bliver brugt til kriminalitet, forklarer Heine Hansen. 

Når frit lejde-aktionen slutter ved midnat den 1. juli, skal Nationalmuseet vurdere de mange våben. Kun de historisk interessante overlever. 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland