Frit lejde: Her er politiets råd til at undgå farlige situationer

Den næste måned giver politiet frit lejde til at indlevere ulovlige våben. I den forbindelse har de fire budskaber, før du møder op på politistationen.

Hvis du ligger inde med et ulovligt våben, så har du nu chancen for at komme af med det - helt lovligt. Den næste måned giver politiet frit lejde, til man kan indlevere ulovlige skydevåben, knive og eksplosiver.

Hos Nordjyllands Politi har de allerede modtaget de første effekter. Blandt andet patroner, jagtgevær, pistoler og luftgeværer. Alt kan afleveres uden man bliver retsforfulgt. 

- Formålet med aktionen er, at nogle af de våben, der ikke er registreret, skal væk fra gaden, fortæller politikommissær Heine Hansen fra Nordjyllands Politi. 

Ved den seneste frit lejde-aktion i 2013 blev der fjernet over 1100 våben fra gaden.

På Museumscenter Hanstholm er de vældig glade for frit lejde-aktioner. Ved seneste aktion blev deres samling udvidet med et par pistoler og et par geværer. Flere af frit lejde- indleveringerne er ofte fra besættelsestiden og bliver nemlig tit overdraget til museer. 

Før du tropper op på din lokale politistation, har politiet lige en række råd: 

1# - Du skal ikke gå med et våben i det åbne. Våbnet skal være pakket ind

2# - Afleverer du et skydevåben skal det være afladt 

3# - Før du pakker våbnet ud, skal du henvende til hos personale på politistationen

4# - Hvis du har sprængfarlige våben, bedes du ringe til politiet, før du drager afsted mod din lokale politistation. Så vil politiet vurdere, om det skal afhentes, eller om du selv skal møde op med det. 

Frit lejde aktionen er et led i "Bandepakke lll - Bander bag tremmer." Med denne pakke blev minimumsstraffen for ulovlige våben hævet fra et år til to års fængsel. 

Sidste frist for at indlevere våben er 30. juni. 

02:08

TV2 Nord var forbi politistationen torsdag den 1.juni. Videoen kan du se lige her. 

Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord