Frit valg på genoptræning i Mariagerfjord Kommune

Fem private leverandører har matchet det kommunale tilbuds pris på ortopædkirurgisk genoptræning.

Fra 1. september kan borgere i Mariagerfjord Kommune selv vælge, om de vil have ortopædkirurgisk genoptræning ved det kommunale tilbud eller hos en privat leverandør.

 

Der er nemlig fire private leverandører, som nu har budt ind på at løse opgaven til samme pris som det kommunale tilbud "Sundhed og Træning", der opridelig vandt udbuddet i foråret.

 

- Da vi sendte opgaven i udbud, fik vi den rigtige pris. Nu, hvor vi får flere leverandører at vælge i mellem, bliver der konkurrence på kvalitet, service og åbningstider. Det er en stor fordel for de borgere, som har behov for genoptræning, når de udskrives fra sygehuset, siger udvalgsformand for Sundhed og Omsorg, Jan Andersen.

 

Der var i vinteren 2017 stor debat i byrådet om hvorvidt man skulle udlicitere den ortopædkirurgiske genoptræning. Modstanderne mente, at det skete på et uoplyst grundlag, da man ikke havde det fulde overblik over økonomien i det, mens tilhængerne mente, at det ville spare kommunekassen for mange penge.

 

Det endte med, at et borgerligt flertal vedtog, at man ville sende genoptræningen i udbud, og her var det altså det kommunale tilbud, der kom med den bedste pris ud af de fem leverandører, der bød på opgaven.

 

Når først prisen er sat, kan andre leverandører faktisk vælge at byde ind på at løse den til samme pris som det kommunale tilbud, og det er der altså fire private tilbud, der har gjort. De fire nu godkendte leverandører er Arden Fysioterapi, Fysioterapeut Mogens Samuelsen, Mariager Fysioterapi ApS og Benefit i Hobro og Hadsund.

 

Udvalgsformanden tror dog stadig, at mange borgere vil vælge det kommunale tilbud.

 

- Vores medarbejdere er dygtige, engagerede og meget serviceorienterede, så jeg er sikker på, at de vil give de private leverandører kamp til stregen. Det vigtige for mig er, at kvaliteten er i top, prisen er konkurrencedygtig og at vores borgere selv kan vælge, hvem der skal genoptræne dem, og hvor det skal foregå, siger Jan Andersen.

 

Fra 1. september kan borgerne således frit vælge, hvor de vil gå til ortopædkirurgisk genoptræning. Det betyder, at andre leverandører med praksis i Mariagerfjord Kommune kan blive godkendt til at løse opgaven til samme pris. Lokale leverandører som ønsker at løse opgaven kan ansøge om at blive godkendt to gange årligt, nemlig 1. februar og 1. august.


Seneste nyt

fra Nordjylland