Frivillig hjælp til hårdt pressede småbørnsfamilier

Hjørring Kommune samarbejder med den frivillige organisation Home-Start Familiekontakt, som skal hjælpe familier i krise.

Det kan være rigtig svært at være småbørnsfamilie, og er der ekstra pres ved for eksempel død, skilsmisse eller sygdom, kan det være let at miste modet og overblikket. Små ting som at handle ind, tage til lægen eller arrangere børnefødselsdag kan vokse sig store og uoverskuelige.

Derfor er Hjørring Kommune nu indgået i et samarbejde med Home-Start Familiekontakt, som er en frivillig organisation, der hjælper småbørnsfamilier.

- Det her er ikke et behandlingstilbud. Det specielle er, at man kan få hjælp til ting, som man normalt ville få familien eller sit netværk til at hjælpe med, siger Anette Stevn Jensen, der er Børne- og Familiechef i Hjørring Kommune.

Der er i udgangspunktet ikke nogle dagligdags opgaver, man ikke kan bede om hjælp til.

quote - De frivillige skal ikke være en myndighed, men alene hjælpe familierne med det, der gør hverdagen svær.

Anette Stevn Jensen, Børne- og Familiechef i Hjørring Kommune

- De frivillige skal ikke være en myndighed, men alene hjælpe familierne med det, der gør hverdagen svær, siger Anette Stevn Jensen.

Partnerskabet betyder, at der bliver etableret en afdeling i Hjørring, hvor der er ansat en fast koordinator. Har man brug for hjælp, skal man henvende sig til afdelingen, som vurderer behovet og matcher frivillige med familierne.

Hjørring Kommune vurderer, at mellem 50 og 70 familier vil få hjælp i perioden november 2017 til oktober 2019, hvor samarbejdet kører som projekt.

Børne- og Familiechefen er åben overfor at gøre aftalen permanent, hvis der er gode resultater i projektperioden.

- Hvis Home-Start kan dokumentere, at de gør en forskel, og at mange familier får en tidlig indsats og klarer sig bedre, vil vi kæmpe for at bevare det. Men det tager vi til den tid. Vi starter det op, fordi vi tror på det, siger hun.

Projektet er allerede i gang i 15 andre kommuner.


Seneste nyt

fra Nordjylland