Frivillig undervisning vækker stor skepsis

Forældre og pædagoger er bekymrede over Hjørring Kommunes planer om at nedlægge samtlige SFO'er i kommunen.

Samtidig med indførelsen af den nye skolereform, som træder i kræft fra august 2014, har Hjørring Kommune besluttet at nedlægge samtlige skolefritidsordninger i kommunen.

I stedet indfører kommunen et tilbud om halvanden times frivillig undervisning på skolen og pasning i kommunens børnehaver, for de skolebørn, der bliver afleveret før klokken 08.00 eller hentet efter klokken 15.30.

Disse planer vækker stor skepsis i de to landsdækkende forældreorganisationer Skole og Forældre og FOLA.

- Folkeskolereformen udvider i forvejen skoledagen for de små klasser til klokken 14.00. Det vil Hjørring Kommune supplere med halvanden times "frivillig undervisning" om eftermiddagen, siger Finn Juel Larsen, næstformand i Skole og Forældre, i en pressemeddelelse.

- Jeg må sige, at jeg er bekymret for kvaliteten af både den frivillige undervisning og pasningen i børnehaverne, fortsætter han.

Ordningen omfatter alle børn fra 0. til 3. klasse, ligesom 185 pædagoger i kommunens SFO'er ikke ved om de har et job efter sommerferien. Til gengæld er den nye pasningsordning gratis for forældrene.

Men det får hverken forældreorganisationerne eller formand for pædagogernes landsforbund Bupl, Henning Pedersen, til at bifalde ordningen.

Henning Pedersen opfordrer Hjørring Kommune til at genoverveje sagen.

- Man nedlægger et velfungerende pædagogisk tilbud og giver i stedet børnene en rodet og usammenhængende dag, siger han til Ritzau.

- Den reaktion der er kommet fra de to landsdækkende forældreorganisationer, bør føre til genovervejelser. Forældrene er ikke interesserede i denne her ordning, slutter han.

Dermed er 185 pædagoger i kommunens SFO'er usikre på, hvorvidt de har et job efter sommerferien. Det frivillige undervisningstilbud er gratis for forældrene, mens pasningsordningen koster omkring 500 kroner om måneden.

Hjørring Kommune regner med 1. april at have et overblik over, hvor mange børn der er tilmeldt den nye pasningsordning.


Seneste nyt

fra Nordjylland