Festival på toppen: Frivillige betyder alt på landets ældste musikfestival

Hundredvis af frivillige får det hele til at køre, når der afholdes Skagen Festival. Kom med bag kulisserne, når TV2 Nord sender ”Festival På Toppen”.

Se første afsnit af ”Festival På Toppen” søndag 29. september klokken 19.45.

Det er sommer, og i Skagen er der stort rykind. Om lidt er der Skagen Festival, og på en medarbejdercamp samles mange af de 650 frivillige, som får det hele til at løbe rundt.

Midt i det hele er formanden for Skagen Festival i gang med at dele krammere ud. Hver og en af de frivillige bliver budt hjerteligt velkommen. De er værdsatte – for uden frivillige, ingen festival.

quote Det bliver sværere og sværere at finde nye medarbejdere

Lis Jensen, formand

- De frivillige betyder alt for festivalen. Det ville ikke kunne lade sig gøre at aflønne 650 medarbejdere, siger Lis Jensen, der er formand for Skagen Festival.

Sikkerheden skal være i top

Ved Havnescenen er det den tidligere Røde Kors-medarbejder Jesper Nielsen, der leder det store arbejde med at blive klar til tiden. Han har i mange år været tilknyttet Havnescenen ved Skagen Festival – en scene, som har plads til knap 1500 gæster.

Det danske sommervejr ved Havnescenen har været lidt af en udfordring. Det blæser – og derfor skal hegnet ved scenen stormsikres.

- Hvis hegnet vælter, kan det blæse ind i en båd eller en bil – eller endnu værre, en person. Det må ikke ske, siger Jesper Nielsen.

Arbejdet med hegnet bliver dog afbrudt, da der pludselig opstår nye og akutte udfordringer. Se mere her:

 

Svært at tiltrække frivillige

Skagen Festival strækker sig over fire dage, og er landets ældste musikfestival. Festivalen blev for første gang afholdt i 1971 – dengang under navnet Skagen Visefestival.

Det er en af landets største musikfestivaler, der er drevet af frivillige. Det er dog en udfordring at blive ved med at tiltrække folk, der vil sætte ferien over styr for at give en hånd med på Skagen Festival.

- Det bliver sværere og sværere at finde nye medarbejdere. De unge mennesker har nok i familie, venner og så videre – så det er svært at få dem engageret og få dem til at bruge en uges ferie på at være frivillige på festivalen, siger formand Lis Jensen.

Det lykkedes dog alligevel at lokke cirka 100 nye frivillige til i 2019.

 
 
Foto: Flix Productions

På festivalen er det meget vigtigt, at de frivillige har det godt og har lyst til at komme igen år efter år.

- Det har så stor betydning, at de frivillige hygger sig og har det sjovt med hinanden. Det er det, der gør det værd – at vi har det godt med hinanden, siger Lis Jensen.

I ”Festival På Toppen” kan du seks søndage i træk komme med bag kulisserne og følge de frivillige. Første afsnit er søndag 29. september klokken 19.45 på TV2 Nord Salto.


Seneste nyt

fra Nordjylland