Frivillige giver lejrskole nyt liv

Mange foreningsejede bygninger forfalder fordi der ikke er midler til at vedligeholde dem, men i Dronninglund har de fundet ud af hvordan de vender den udvikling.

For et års tid siden var Jonas Holdensen på et weekendophold i Storskovlejren ved Dronninglund. Det havde han tit været som barn, men det syn der mødte ham, var ikke opløftende.

- Først og fremmest var det en lejrbygning som trængte til at blive gjort noget ved, siger Jonas Holdensen.

Jonas kontaktede bestyrelsen og spurgte, om de ville have hjælp. Det ville de i den grad, for når man går i det til daglig, får man ikke øje på de ting, der bliver slidt.

- Det er fordi vi har fokus på drift, sådan fra år til år, og ikke har haft den lange linse på og kigget fremad, siger Rune Simonsen, der er bestyrelsesmedlem i Storskovlejren.

I løbet af kort tid fik Jonas samlet 250.000 kroner sammen, og ikke mindst en stor gruppe frivillige, der var klat til at tage fat.

- Vi kommer simpelthen længere. Det er sjovere, hvis man engagerer frivillige til at lave et stykke arbejde. Og helt konkret – det at lave en lejrbygning giver mening for folk, for det skaber et rum for flere, siger Jonas Holdensen.

Den nye arbejdsgruppe har det sidste halve år renoveret det meste af det indre på den gamle lejrskole til stor glæde for lejrskolens bestyrelse.

- Det er rigtig, rigtig godt at mærke, at mens vi sidder og arbejder med lejrskolen, så kommer der lige pludselig en gruppe og støder til, og som har lyst til at komme og gøre et stykke arbejde, siger Rune Simonsen, der er bestyrelsesmedlem i Storskovlejren.

Jonas er glad for at kunne gøre noget for den lejrskole han så tit besøgte som dreng.

- Jeg kan godt lide at flytte noget fra A til B. Sådan er jeg som menneske, og så kan jeg godt lide at anerkende, at der er noget som laver et stykke arbejde i forvejen, som jeg så kan lægge mig i forlængelse af, siger Jonas Holdensen.

Når arbejdsgruppen er færdige med det indvendige, går de i gang med renoveringen af de udvendige arealer omkring skolen.

Mange foreningsejede bygninger forfalder fordi der ikke er midler til at vedligeholde dem, men i Dronninglund har de fundet ud af hvordan de vender den udvikling.

Seneste nyt

fra Nordjylland