Frivillige i Thy vil bruge festival til at lære voksne om YouTube

Fredag og lørdag afholder KulturRummet i Thy den første danske YouTube-festival i Hurup og Thisted.

Youtubere og instagrammere er de nye helte hos mange børn og unge, der følger med på skærmen. Og det kan være rigtig svært for forældre og skolelærere at sætte sig ind i eller forstå.

Det har en gruppe frivillige fra kulturhuset Kulturrummet i Thisted og DemokraTour besluttet sig for at lave om på, og derfor har de arrangeret Danmarks første YouTube-festival, kaldet YouTopia Festival.

- De unge bruger YouTube rigtig meget, og det er en stor del af deres hverdag. Så hvis de voksne ikke forstår det, hvem skal så tale med dem om det? Festivalen er selvfølgelig for de unge, men vi vil også vise over for de voksne, at YouTube har noget på hjerte, siger Emilie Giese, projektleder hos KulturRummet. 

Til festivalen ankommer flere af de største danske YouTube-navne, såsom Kristine Sloth og tvillingeduoen Kender Du Det samt snapchatteren Lakserytteren, og holder oplæg. Udover dem kommer også flere medieforskere og debattører. 

- Vi vil gerne have folk til at tale om YouTube, og vi vil gerne debattere YouTube, siger Emilie Giese. 

Festivalen er gratis og bliver afholdt fredag den 5. oktober på Hurup Musikskole og den 6. oktober i KulturRummet i Thisted. 

Hvorfor er det, i afholder det i Thy?

- Hvorfor skulle det ikke være Thy? Alle os, der arrangerer det, er fra Thy, så derfor var det også naturligt, at vi afholdte det her. Thy er fuld af iværksættere og ildsjæle, der får ting til at ske. Her sætter man fællesskabet i centrum, siger Emilie Giese. 

Du kan læse mere om eventet på linket her


Seneste nyt

fra Nordjylland