Frivillige knokler for ro til golf-turnering

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Mens golfspillere fra hele verden gør klar til at slå deres bedst mulige slag på golfbanen, så er et kæmpemæssigt maskineri samtidig i gang for at sikre at turneringen glider helt som planlagt.

Tommy Bitsch fra Aabybro Golfklub er en af de omkring tusind frivillige, der har dedikeret de næste dage til golf i verdensklasse.

Han og 16 andre har ansvaret for hul nummer syv på Himmerland Golf Resort.

- Vi skal sørge for, at publikum er bag snorene og forholder sig roligt, når spillerne skal putte, siger han.

Det er holdets opgave at sikre god ro og orden blandt publikum til Made In Denmark, når spillerne skal forsøge at få bolden i hul nummer syv.

- Vi skal sørge for, at folk forholder sig i ro og ikke tager billeder. Hvis en bold kommer på afveje, stiller vi et lille dannebrogsflag, så man kan se, hvor den ligger, siger han.

De mange frivillige er medlemmer af golfklubber fordelt over hele landet. 

- Det er vigtigt, at vi er så mange til at løfte opgaven, for det kræver det, for at det kan blive en succes, siger han.

Spørger man turistchefen ved Vesthimmerland Kommune, Anna Osterhoof, så er arrangementet en kæmpe succes for Vesthimmerland.

- Det er virkelig stort. Vi kan brande os på det de næste mange år. Det er en kæmpe mulighed for os for at få Vesthimmerland på landkortet og komme mere ud i verden, siger hun.

Der er tryk på på hoteller og campingpladserne i området i øjeblikket, når de mange gæster indtager Vesthimmerland. Næsten alt melder udsolgt.

- Det er gået så godt. Den store interesse betyder alt for os, siger Anna Osterhoof.

Flere nyheder fra TV2 Nord