Frugtkvarter på 18 skoler i Nordjylland

6621 elever fordelt på 18 skoler i Nordjylland vil fra i dag kunne se frem til at få et stykke gratis frugt hver dag i to måneder.

Landsdækkende skolefrugtkvarter
18 skoler i regionen får i dag mulighed for at deltage i Fødevareministeriets landsdækkende skolefrugtprojekt. Efter efterårsferien vil skolebørn i en række kommuner således kunne glæde sig til et dagligt Frugtkvarter, hvor elever og lærere hver dag kan sætte tænderne i den friske frugt. Fødevareministeriet har bevilget 3,9 mio. kroner til at hjælpe frugtordningerne i gang på danske grundskoler.

- Et Frugtkvarter i klassen har vist sig at være en succes. Erfaringer fra sidste år viser, at både elever og lærere er glade for ordningen. Eleverne føler, at de får mere energi til at lære og lytte. Det er derfor positivt, at vi har mulighed for at fortsætte projektet, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

- Jeg håber, at den daglige frugt i klassen, vil give elever, forældre og skolen appetit på at fortsætte ordningen efter endt projektperiode. Mit mål er, at alle landets skoler etablerer en forældrebetalt frugtordning for eleverne. Frugt fremmer nemlig både indlæringsevnen, elevernes trivsel og velvære og det sociale fællesskab i klassen, siger ministeren.

Inspiration og information
Skolerne kan finde inspiration til at etablere skolefrugtordningen på www.frugtkvarter.dk. Her er der gode råd til, hvordan man indgår aftaler med en leverandør, og tips om sortiment, kvalitet, levering mm. Også firmaer, der ønsker at levere frugt til skolerne, kan få hjælp til at komme i gang her.
Se listen over skoler, der har fået tilskud på www.frugtkvarter.dk/findskole

Fakta
Frugtkvarter er et landsdækkende projekt, hvor Fødevareministeriet i 2008 uddeler 3,9 millioner kroner til forsøgsordninger med daglig skolefrugt. Projektet gennemføres i samarbejde med 6 om dagen, Kræftens Bekæmpelse, Professionshøjskolen Lillebælt - University College, Center for Undervisningsmidler, Gartneribrugets Afsætningsudvalg, Forskningsforeningen frugt, grønt og kartofler, FDB og Hjerteforeningen.

De 18 skoler
De 18 skoler, som har fået tilskud, fordeler sig på kommunerne på følgende måde:
Aalborg: Kongerslev Skole, Bislev Skole, Skansevejens Skole, Vester Hassing Skole, Farstrup Centralskole, Tylstrup Skole, Vodskov Skole, Gudumholm Skole, Filipskolen Aalborg.
Jammerbugt: Aabybro Skole, Øland/Langeslund Skole, Pandrup Skole.
Frederikshavn: Bangsbostrand Skole
Hjørring: Muldbjergskolen
Læsø: Læsø Skole
Mariagerfjord: Hobro Nordre Skole
Morsø: Vejerslev Skole
Vesthimmerland: Aars skole


Seneste nyt

fra Nordjylland