Frygter at Farsø Sygehus lukker

Et udspil fra Region Nordjylland lægger op til, at medicinske sengepladser flyttes til Hobro, og det skaber frygt for fremtid for Farsø Sygehus.

I 2006 kårede patienterne Farsø Sygehus til landets bedste, men nu er der frygt for, at sygehuset snart ikke består mere.

- Jeg ville være meget ked af, hvis det skal lukke med. Nu er det blevet skåret efter salamimetoden i så mange år, siger Gitte Bøgh, der arbejder som SOSU-hjælper i Vester Hornum.

Region Nordjylland er netop kommet med et notat om den fremtidige drift af Sygehus Himmerland. Her foreslår regionen at bevare den ortopædkirurgiske funktion i Farsø, men flytte de medicinske sengepladser til Hobro. Men det vil ifølge borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune få store konsekvenser for sygehuset.

- Når man fjerner de medicinske sengepladser, så hører ortopædkirurgien op, og det er skandaløst, når vi i Farsø har den bedste produktion inden for ortopædkirurgi, siger Knud Kristensen.

Udspillet fra regionen er blevet til efter en redegørelse fra ledelsen på Sygehus Himmerland, som ikke ønsker at udtale sig i sagen. Og selv om der endnu blot er tale om mulige løsningsforslag, så er borgmesteren ikke i tvivl om hvilken vej, det vil gå.

- De har jo skrevet mellem linjerne, at nu lukker Farsø Sygehus. Man ønsker ikke produktion i Farsø mere, selv om de er verdensmestre til det, siger Knud Kristensen.

Onsdag har regionsrådet temadag om den fremtidige sygehusdrift. Imens håber borgerne, at de ikke mister deres sygehus i Farsø.

- Vi har altid været tilfredse og fået god behandling. Nu er det som om alt skal fjernes og gøres stort, siger Hardy Ryssenholck fra Løgstør.


Seneste nyt

fra Nordjylland