Frygter fyringer på Aalborg Sygehus

Aalborg Sygehus skal ud og finde rundt regnet hundrede millioner kroner som led i en såkaldt omstillingsplan. Det kommer unægtelig til at koste mange arbejdspladser, det forudsiger sygeplejerskernes tillidsrepræsentant.

- Jeg er godt nok bekymret.

Sådan lyder udmeldingen fra sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant, Bente Pedersen. Årsagen er en såkaldt omstillingsplan på Aalborg Sygehus, der betyder, at sygehuset skal omfordele i omegnen af 100 millioner kroner, der så skal bruges til at betale øgede udgifter og nye tiltag.

- Det er en generel omstillingsplan, hvor vi må gå ud og hente økonomi alle de steder, hvor vi kan, og det betyder, at samtlige funktioner på sygehuset bliver berørt af det, siger direktør for Aalborg Sygehus, Jens Ole Skov, til TV2/NORD.

Tillidsrepræsentant ved sygehuset, Bente Pedersens, er tilknyttet Gynækologisk-Obstetrisk afdeling. Her er den foreløbige udmelding, at der skal spares 4,3 millioner kroner og 10 personers job er truet. Hun er ikke i tvivl om, at omfordelingen vil koste fyringer over hele linjen.

- Det er da klart, hvis man nu ikke kan omplacere dem, der bliver tilovers nogle steder, fordi at lønbudgettet ikke rækker til det antal ansatte, man har i dag, jamen så er der nogle, der bliver opsagt, siger Bente Pedersen.

Sygehusets direktør vil hverken be- eller afkræfte den bekymring;

- Jeg kan ikke afvise, at der vil blive tale om fyringer, sådan kan jeg sige det. Jeg vil heller ikke sige, at der bliver tale om fyringer, men jeg kan altså ikke afvise det, for det er en stor omstillingsplan, som berører mange, siger Jens Ole Skov til TV2/NORD.

Hvor, og i hvor stort et omfang, besparelserne rammer ligger først endelig fast i slutningen af januar måned.

Hvad skal de 100 millioner bruges til?

TV2/NORD spurgte direktør, Jens Ole Skov, hvad de cirka 100 millioner skal bruges til:

- Vi har en række medicinudgifter, som stiger ganske kraftigt i øjeblikket. Vi har øgede udgifter til implantater, og til en lang række af de ting man bruger, når man opererer og behandler patienter. Så har vi også behov for at ændre på vores kapacitet; styrke antallet af behandlinger indenfor eksempelvis hjerteområdet og plastikkirurgi, der har vi en række områder, der er i vækst, som vi bliver nødt til at tilføre økonomi. Det betyder så, at der er andre områder, hvor vi må neddrosle vores aktivitet. Derfor er det en stor omstillingsplan, forklarer Jens Ole Skov.


Seneste nyt

fra Nordjylland