Frygter husleje-stigninger i Aalborg Øst

Beboerne i Aalborg Øst er bekymrede for, om de bliver nødt til at flytte, når et kæmpe renoveringsprojekt sættes i gang i området. Projektet kan nemlig betyde huslejestigninger på op til 30 procent på lejeboligerne, og det er langt fra alle, der har råd til det.

Det hidtil største renoveringsprojekt af almene boliger i Aalborg Kommunes historie står for døren i Aalborg Øst. Det risikerer lejerne af de almene boliger at komme til at kunne mærke på deres husleje.

I de kommende år står Himmerland Boligforening for nybyggeri og renovering for 3,3 milliarder kroner i bydelen. Det store projekt har fået navnet Kildeparken 2020. 1100 lejemål skal ombygges, der skal anlægges nye grønne områder, søer og aktivitetsparker. Alene bliver der brugt en milliard på at forbedre forholdene for lejerne på Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej.

Projektet er primært finansieret via Landbyggefonden, men alligevel risikerer lejerne i området, at deres husleje stiger på grund af renoveringerne.

- Huslejen kan stige 0 % , men den kan også stige med op til 30 %. Til gengæld får beboerne også nogle helt nye lejligheder, siger Ole Nielsen, fortæller Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening.

Stiger lejepriserne, kan der være mange beboere, der kommer i klemme. Der er nemlig mange lejere, der med de nuværende priser ikke har råd til at betale huslejen. I 2010 blev 68 familier sat på gaden i Himmerland Boligforening.

- Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen af beboerne, der tænker, om de kan se sig selv i det her projekt rent økonomisk, men det er vigtigt at slå fast, at når vi går ind og renoverer sådanne boligområder, så er det med udgangspunkt i markedslejen, og markedslejen regulerer, sådan at der er plads til alle mennesker,

Birgitte Jørgensen, der er førtidspensionist og bor på Fyrkildevej, frygter, at hun bliver nødt til at flytte fra sin lejlighed, hvis huslejen stiger:

- Vi trænger til at få renoveret facaderne herude, men det skal ikke være for enhver pris. Jeg har personligt ikke råd til at blive boende, hvis huslejen stiger. Det ville ganske enkelt være forfærdeligt for mig, hvis jeg skulle flytte her fra. Nu har jeg endelig fundet et sted, hvor jeg har det rigtig godt, og hvor der er god plads, siger hun.

Himmerland Boligforening vil sammen med Aalborg Kommune gå aktivt ind og finde andre boliger til de beboere, der ikke kan få råd til huslejen, hvis den stiger.

- I forhold til det store formål, og hvor mange det her projekt bliver godt for, så er der ingen tvivl om, at det er det nødvendige at gøre. Men det er klart, at det er utrygt for dem, der bliver nødt til at flytte, siger Mai-Britt Iversen (S), socialrådmand i Aalborg Kommune.

Projektet Kildeparken skal stå færdigt i 2020.


Seneste nyt

fra Nordjylland