Frygter for læreruddannelsen i Hjørring

Læreruddannelsen i Hjørring risikerer at lukke. Det frygter uddannelsens rektor bliver konsekvensen efter at folketinget i dag har besluttet nye strengere krav for at komme på lærerstudiet.

Janni Christiansen forbereder sig på eksamen i idræt på University College i Hjørring. For at komme ind på læreruddannelsen i fremtiden skal man have et gymnasiekaraktersnit på 7 - det svarer til 9 på den gamle 13-skala, ellers skal man til en optagelsesprøve og en samtale. Janni er glad for, at de krav ikke var der da hun kom ind.

- I værste tilfælde ville det jo betyde, at det betød jeg ikke stod her på læreruddannelsen i dag. Jeg ved jo ikke hvordan det var gået til en optagelsesprøve, men jeg havde slet ikke 7 i karaktergennemsnit, da jeg kom ind, siger Janni Christiansen

Fagligheden skal styrkes på læreruddannelsen og der skal være mere prestige i lærerfaget. Derfor skal karaktergennemsnittet op har et bredt flertal i Folketinget besluttet i dag.

- Vi hæver simpelthen barren. Det vil fremover kræve en større arbejdsindsats er blive lærer, siger Kirsten Brosbøl, der er Socialdemokraternes uddannelsesordfører.

Det kan betyde at færre kommer ind på uddannelsen, og det truer et lille sted som Hjørring med cirka 60 elever per årgang.

- Da vi allerede ligger lige på kanten i Hjørring, Nørre Nissum og Skive for hvad der kan lade sige gøre både pædagogisk og økonomisk, så er det meget sandsynlig at vi må lukke læreruddannelserne i provinsen, siger Niels Horsted, der er rektor på University College Nordjylland. Han oplyser at en tredjedel af de nordjyske lærerstuderende i dag er kommet ind på et snit under 7.

Flere studerende vil komme ind direkte fra gymnasiet uden ret meget livserfaringen og frygter rektor. Han frygter også at unge med stærke pædagogiske evner, der er lidt svagere bogligt, ikke kan komme ind fremover.

- Jeg er ikke sikker på at jeg vil lægge børnebørn til at de 22-årige lærer med en meget snæver men stærk faglig profil, der skal undervise, hvis det skal være fremtidens lærer, siger Niels Horsted.


Seneste nyt

fra Nordjylland