Fuglekiggere kiggede på fuglekikkerter

Fugle-interesserede flokkes i disse dage til Skagen Fuglefestival. Men inden de drager ud i landskabet for at se på fugle, skal udstyret være i orden

Til Skagen Fuglefestival er der meget at kigge på. Der er mange fugle. Der er mange fuglekiggere. Og der er mange fuglekikkerter.

Og sidstnævnte er nødvendig for at kunne kigge ordentligt på førstnævnte. Det er en kendt sandhed for enhver fuglekigger, så der var naturligvis mange, der slog vejen forbi Naturbutikkens telt på festivalen. Også selvom man skulle tro, at de fugleinteresserede havde udstyret i orden, inden de kom til Skagen.

- Der kommer altid nyt udstyr og nye mennesker, der vil kigge på fugle, så de skal jo have udstyr. Her får de muligheden for faktisk at prøve kikkerten i stedet for bare at se den på nettet eller nede ved den lokale fotobutik, hvor de måske ikke ved så meget om det, som vi gør, siger Kurt Rasmussen, der er leder af Skagen Fuglestation.

Og som det er tilfældet, hvis man er ivrig golfspiller, modelfly-pilot, biker eller andet, så kan det blive en dyr fornøjelse at se på fugle - hvis de skal stå knivskarpt.

- Det betyder rimelig meget at have en god kikkert, så man kan komme tæt på fuglene og på den måde også identificere hvilke fugle, man kigger på, siger Leif Munk, der er kommet til Skagen hele vejen fra Helsinge.

- Det er lidt ligesom med biler og mange andre ting. Man vil altid gerne lige prøve det ypperste. Det er ikke fordi, man nødvendigvis vil købe det, men man kan godt lide at sammenligne. Og det at have en god kikkert, det betyder alt.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland