Fulde svenskere begik hærværk i Frederikshavn

Foto: Kim Haugaard/Scanpix

Tre svenske mænd var lørdag aften på noget af et hærværkstogt, der gik ud over et hotel og flere andre bygninger i Frederikshavn.

En weekendtur til Danmark gik ikke helt efter planen for tre svenske mænd. De skulle have været med færgen hjem fra Frederikshavn lørdag aften. I stedet er de vågnet i detentionen hos Nordjyllands Politi med formentlig både fysiske og moralske tømmermænd søndag morgen.

Omkring klokken 21 lørdag aften fik politiet en anmeldelse om, at de tre mænd havde begået omfattende hærværk på Hotel Scandic i Tordenskjoldsgade. Mændene boede ikke på hotellet, men havde benyttet badelandet, og både i badelandet og andre steder på hotellet havde de begået hærværk.

- De tre mænd blev derefter set gå ned mod færgen. Her blev de udpeget af vidner, og vi kunne anholde dem, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Mogens Hougesen.

Anholdelsen udviklede sig en smule voldsomt, da mændene modsatte sig, og den ene sparkede ud efter en betjent.

Den ældste af de tre er midt i halvtredserne, den mellemste midt i fyrrerne og den yngste midt i tyverne. Vagtchefen ved ikke, hvad deres relation er, men de har i hvert fald ikke samme efternavn, fortæller han. De var påvirkede af alkohol, og blev taget med til detentionen, hvor de har tilbragt natten.

Nordjyllands Politi er ved at klarlægge, hvor meget de tre skal stå til regnskab for, og Mogens Hougesen regner med, at det ender med sigtelser for 15-20 forhold angående hærværk. Udover hærværk på Hotel Scandic har de nemlig også begået hærværk på flere bygninger på deres vej gennem byen. Balndt andet har de malet graffiti på flere bygninger, fortæller vagtchefen.

De tre bliver løsladt, når de er afhørt og sagen er afsluttet.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord