Unge læseheste samlet til læsemaraton i Aalborg

17 unge læseheste tog natten i brug, da Aalborg Bibliotekerne indbød til læsemaraton.

Nogle unge har travlt med at dyrke sport, andre vil helst spille computer. Og så er der dem, der bare elsker at læse en god bog.

Sidstnævnte fyldte biblioteket i Aalborg i fulde 24 timer fra tirsdag til onsdag i efterårsferien for at gøre det, de allerbedst kan lide i et døgn: At læse.

Tre af dem var veninderne Mille Larsson, Mille Jørgensen og Anna Malthesen fra Vodskov, der havde bevæbnet sig med dyner og gode fantasy-bøger for at komme igennem natten på biblioteket.

- Vi kan godt lide at læse. Vi læser rigtig meget. Vi begyndte at blive venner over bøger og læser mange af de samme bøger. Så det kunne være sjovt at læse i 24 timer, siger Mille Larsson om årsagen til, at de har valgt at bruge et døgn af deres efterårsferie på den her måde.

- Vi griner og diskuterer, hvad der sker i bøgerne, det er helt vildt hyggeligt, tilføjer hun.

Alle pladser besat

Det er tredje gang, børnebiblioteket i Aalborg deltager i den landsdækkende læsemarathon for børn og unge i alderen 10 til 16 år. 

- Det er en fantastisk måde at fordybe sig i en bog på, og det kan hjælpe de unge til at blive bedre til at læse, fortæller bibliotekar Line Dalbro Schaumann fra Aalborg Bibliotekerne.

Arrangementet begyndte tirsdag klokken 12 og sluttede igen præcis 24 timer senere. Undervejs var der lagt forskellige aktiviteter ind i læsningen for at holde deltagerne vågne - men det var også tilladt at tage sig en lur undervejs.


Seneste nyt

fra Nordjylland