Fuskere lover penge: TV2 Nords telefonnummer bliver misbrugt

Flere danskere oplever at få tilsendt en mail, hvor de får at vide, de har penge til gode. Angivet som kontaktperson er TV2 Nord i form af et telefonnummer.

Man skal være opmærksom på, hvad man trykker på i sin indbakke. Phishing er et særdeles yndet middel for fuskere, der gerne vil lokke oplysninger -  såsom adgangskoder og netbankoplysninger - ud af intetanende borgere.

TV2 Nords telefonnummer bliver lige nu misbrugt af sådanne fuskere. Stationens hovednummer bliver nemlig anvendt i en mail, der, tilsyneladende, bliver sendt rundt til mange borgere i øjeblikket. 

TV2 Nord har snakket med flere, der har modtaget denne mail. Der er tale om en mail, hvor der står, at personen har et beløb stående på en konto, der snart bliver lukket. Hvis man vil undgå at pengene går tabt, skal man trykke på et link, står der i mailen. Men det er formentligt en meget dårlig ide, da alt tyder på, der er tale om phishing. 

Angivet som kontaktnummer er tv-stationens hovednummer, men det er altså ikke noget TV2 Nord har noget som helst med at gøre.

I mailen står der: 

"Vi kan se, at din konto hos os ikke har været i brug i en længere periode. Din konto vil derfor blive slettet og din nuværende indestående vil gå tabt. For at forhindre dette, skal der skabes en ny konto hos os. Din indestående vil være synligt direkte ved oprettelsen af den nye konto."

Dernæst angiver de mails, TV2 Nord har set, at modtageren af mailen har et indestående på 19.478,28 kroner. 

TV2 Nord har forsøgt at komme i kontakt med dem, der har afsendt mailen, men det er ikke lykkedes at få nogen reaktion fra vedkommende. 

Et eksempel på mailen kan ses herunder: 

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord