Futsal i fremgang i Nordjylland

Futsal, der er en form for indendørs fodbold, skyder frem med raketfart i Nordjylland.

Aalborgs nystartede futsalklub, Aalborg Futsal Klub, har fået en flyvende start. Siden opstarten af klubben i sommeren er der kommet 175 medlemmer til, og klubben har hold helt fra femårs alderen og op til seniorrækken.

Det er ikke kun i Aalborg, at futsal er blevet populært. Ved weekendens turnering i Gigantium i Aalborg var der hold med fra hele Nordjylland. Aalborg Futsal klub håber, at de kan være med til at fremme sporten yderligere i Nordjylland, så spillerne kan få glæde af træningen, når de igen kommer udendørs på græsbanerne.

- Det her spil, det er meget bedre udviklingsmæssigt i forhold til alle vores unge spillere. Så jeg tror, at vi vil kunne se, at de alleryngste, der begynder at få gavn af det her om vinteren, at det vil vi også kunne se udendørs, når vi kommer i gang der, siger formanden for Aalborg Futsal Klub, Claus Jørgensen.

Futsal ligner ellers på mange måder almindelig indendørs fodbold. Forskellem er, at der i futsal ikke er bander om banen. Derud over spiller man med en speciel bold, der hopper mindre, og så er spilstoppene kortere. Det betyder, at tempoet er højt, og at spillerne kan spille mere teknisk end ved almindeligt indendørs fodbold. Og det er netop det, der har fanget Jens Olaf Sønderup, der spiller på Aalborg Futsal Klubs U17-hold.

- Man skal tænke hurtigere, og i forhold til indendørs er det et helt andet spil, fordi man er mere mand-mand imod hinanden og med hurtige kombinationer. Det synes jeg er meget fedt, siger Jens Olaf Sønderup.

Futsal har sine rødder i Sydamerika, hvor spillet startede tilbage i 1930'erne, men det er først i de senere år, at futsal er kommet til Danmark.


Seneste nyt

fra Nordjylland