Fyldte færger i Nordjylland: Flere rejser til Norden

Danskerne tager gerne turen gennem Hirtshals og Frederikshavn, når færgeturen går til Norden.

Mange flere danskere vælger at tage færgen til Norge og Sverige for at holde ferie. Frederikshavn og Hirtshals var velbesøgte byer i 2016.

Det er særligt rederiet Stena Line, der mærker en stigende interesse for Norden. Sidste år havde de en vækst på 15 procent flere rejser.

- Mange danskere efterspørger rejser, hvor de kan opleve den spændende natur helt tæt på – som på campingferie, hvor naturen, den friske luft og friheden er noget af det, der trækker. Selvom vi i Danmark har en smuk natur, er den svenske og norske natur noget helt specielt, fordi den er så anderledes fra den danske, fortæller Tina Bering, der er Business Support Manager hos Stena Line i en pressemeddelelse.

En anden årsag til stigningen kan være de mange uroligheder, der har været og er på populære feriesteder som blandt andre Tyrkiet, mener man hos Stena Line. Sikkerheden er derfor blevet en vigtig faktor, når danskerne planlægger den næste rejse.

- Vi søger det nære og det sikre, og her vinder Norge og Sverige over nogle af de mere eksotiske rejsemål, når sommerferien skal bestilles. En anden grund, til at folk vælger at holde ferie i Sverige, er den favorable valutakurs. Den svenske krone falder og falder. For knap et år siden kostede 100 svenske kroner 81,5 danske kroner. I dag er prisen for 100 svenske faldet til omkring 75 danske, så der er penge at spare alene på kursen, siger Business Support Manager Tina Bering.

Den store interesse for Norden kan man også genkende hos rederiet Color Line, der sejler mellem Hirtshals og Norge. Man har her også mærket en stigning i udlændinge, der besøger Norge i 2016.

- Ja vi har haft mange udlændinge i det sidste år. Og der har også været stor interesse for rejsen mellem Hirtshals og Norge, siger Helge Otto Mathisen, der er koncerndirektør hos Color Line.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland