Fyret efter 38 år på Portland

Henrik Hansen blev tirsdag fyret på cementfabrikken Aalborg Portland, hvor han har arbejdet i en menneskealder.

Da den 56-årige smed Henrik Hansen mødte klokken syv tirsdag morgen havde han ingen anelse om, hvad der ventede ham. At det her skulle bliver hans allersidste arbejdsdag på "Cementen".

Alle 22 elektrikere, ufaglærte og smede, der tirsdag har fået en fyresseddel på Aalborg Portland, har masser af erfaring. 

- Puha det er svært det her. At blive fyret fra den ene dag til den anden. "Cementen" har været mit liv. Jeg har jo været her i 38 år, fortæller en grådkvalt smed, Henrik Hansen, til TV2/NORD. 

Fritstillet fra dags dato står der på fyresedlen. Henrik Hansen får løn de næste seks måneder, men skal ikke længere møde om morgenen. Henrik Hansen og 21 andre bliver fyret, fordi cementfabrikken igen skal skille sig af med ansatte på grund af finanskrisen og nedgang i byggeriet. Langt fra første fyringsrunde de senere måneder. Stemningen er præget af mismod og utryghed.

- Alle går med en klump i maven, og er bange for at ryge ud nu, siger smed Henrik Hansen.

Henrik Hansen blev født og boede sammen sin mor og syv søskende i en arbejderbolig i Rørdalsbyen. Ejet af Aalborg Portland, hvor han kom i smedelære. Nu er det hele slut. I morgen har han ikke længere noget arbejde at stå op til.


Seneste nyt

fra Nordjylland