Fyret: Golfklub indgår forlig med tre fyrede medarbejdere

På usagligt grundlag har Aalborg Golf Klub på to måneder fyret en stribe medarbejdere. Det møder kritik fra 3F, men golfklubbens formand forsvarer beslutningerne. Det skriver Fagbladet 3F.

259.670 kroner. Det skal tre tidligere medarbejdere hos Aalborg Golf Klub nu have efterbetalt, efter at de i marts blev fyret, mens de var sygemeldt. Den nordjyske golfklub skal primært betale pengene som godtgørelse for usaglige fyringer og en overtrædelse af forskelsbehandlingsloven.

Det ligger fast efter, at de tre mænds fagforening, 3F, har indgået forlig i fyringssagen med Aalborg Golf Klub og arbejdsgiverforeningen Danske Anlægsgartnere. Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge formand for Den Grønne Gruppe i 3F Aalborg, Kasper Oxholm Johansen, viser sagen, at det er meget vigtigt, at arbejdsgivere tager det psykiske arbejdsmiljø alvorligt. Og at arbejdsgivere straks tager hånd om problemerne, når de bliver bekendt med dem.

De tre 3F’ere meldte sig i februar syge, det skete efter et par måneders uro og splittelse på arbejdspladsen.

I marts fyrede Aalborg Golf Klub ifølge Fagbladet 3F - uden varsel - de tre medarbejdere via breve. Golfklubben mente, at det gik for langsomt med at fremsende friattester, der skulle dokumentere sygdom - og at de tre fyrede mænd ikke havde haft en lovlig grund til at blive væk fra arbejdet.  

3F Aalborg krævede, at Aalborg Golf Klub trak de tre opsigelser tilbage. Men golfklubben fastholdt fyringerne, som derfor endte som en faglig sag.

Formanden for bestyrelsen i Aalborg Golf Klub, Birgitte Nymark, ønsker ikke at kommentere på kritikken om manglende lederevner hos bestyrelsen. Men hun siger til Fagbladet 3F, at man synes, at det er utroligt beklageligt, at det har været nødvendigt at afskedige folk. Formanden oplyser, at hun gerne ville forklare i detaljer, hvad der er sket. Men at det ikke kan lade sig gøre uden at give fortrolige og private oplysninger om de fyrede, hvilket hun ikke ønsker.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland