Dagen derpå: Fyret uden tømmermænd

Rubjerg Knude Fyr står nu fast på sin nye placering.

Det var dagen derpå ved Rubjerg Knude Fyr efter den store flytning. Både turister og de ansvarlige for flytningen havde tid til at nyde Rubjerg Knude Fyr på dets nye placering. Fyret står nu igen ved egen kraft i frisk beton på det nye sted i klinten.

- Vi har gået og klappet hinanden lidt på skulderen, BMS og jeg, og ligesom fået snakket om, at det var en rigtig god dag i går, og alt kørte, som det skulle, så det har der også været tid til i dag, forklarer murermester Kjeld Pedersen til TV2 Nord.

quote Det ser da godt ud. For mig ser det ud som om, at fyret har stået der altid.

John Christensen, BMS Krangården

Murermesteren tætteste samarbejdspartner, John Christensen fra BMS Krangården fra Holstebro, er sammen med sine folk ved at pakke donkrafter, rulleskøjter og jernplader sammen. Han er stolt over gårsdagens præstation, der gik lige præcis, som han havde forventet.

- Det ser da godt ud. For mig ser det ud som om, at fyret har stået der altid, og når vi er væk, så går der ikke ret mange timer, før sandet er føget til, og så ser det ud som om, det har boet her altid, smiler John Christensen.

Igen i dag kom der gæster til fyret, for at opleve den 120 år gamle bygning på sin nye plads.

- Vi synes det er utroligt og imponerende. Og specielt imponerende, at det kunne gøres for så små penge, og alt er klappet. Det var virkelig en flot præstation, siger Marianne og Peter Kjærgaard fra Nøddebo til TV2 Nord.

Parret er fra Nøddebo, men de har haft sommerhus ved Lønstrup siden starten af 80'erne. De har fulgt flytningen tæt.

- Det havde været et stort savn, hvis det forsvandt, påpeger Marianne og Peter Kjærgaard

Kjeld bliver aldrig træt af fyret

Først når byggepladsen er lukket ned, og alle maskiner er væk, bliver hegnet rundt om fyret fjernet. Murermester Kjeld Pedersen glæder sig til, at få trappen inde i fyret gjort klar igen.

- Vi har taget den nederste del af trappen væk, så vi kunne komme til at arbejde, så den skal vi have den monteret, så folk de kan komme op så hurtigt som muligt og nyde udsigten, fortæller Kjeld Pedersen.

Selv skal murermesteren fra Lønstrup i gang med at kalke fyret, så det kan blive pænt til indvielsen. Træt af fyret det bliver han aldrig.

- Vi hyggede lidt i går aftes, og det blev lidt sent, og så stod jeg op klokken fem i morges igen og tog herop. Jeg kunne simpelthen ikke lade være.

- Bliver du aldrig tæt?

- Træt det er en sygdom, jeg aldrig har haft , griner Kjeld Pedersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland