Fyring eller lukning

Der er kun ét alternativ til at lukke en hel sengeafdeling på Dronninglund Sygehus. Det er i stedet at fyre personale, mener ledelsen på Aalborg Sygehus, som det lille sygehus i Dronninglund hører under. Det finder et fremtrædende Venstre-medlem af Regionsrådet helt urimeligt.

Afdeling M3 på Aalborg Sygehus sattelitafsnit i Dronninglund skal nedlægges. Det er ledelsens plan A. Hvis det ikke er muligt, er plan B at nedlægge 29 fuldtidsstillinger - læger, SOSU-assistenter og sygeplejersker - i både Aalborg og Dronninglund. Regionsrådet bestemmer.

- Det er som at få sat en pistol for tindingen. Hverken plan A eller plan B er realistisk at føre ud i livet. Vi bliver nødt til at se på om sparekravet til det medicinske område på Aalborg Sygehus overhovedet er realistisk, siger regionrådsmedlem Marian Geller (Venstre) til TV2/NORD.

På budgettet for 2011 mangler Aalborg Sygehus stadig at finde godt 12 ud af 20 millioner kroner i besparelse på det medicinske område. Der var ellers lagt op til, at Regionsrådet ville stemme for plan A - en lukning af afdelingen i Dronninglund.

Men som tidligere fortalt i TV2/NORD så begyndte flere og flere regionrådsmedlemmer imidlertid - på tværs af partitilhørsforhold - at modsætte sig en lukning.

- Det er uforskammet, at det store sygehus inde i Aalborg vil lægge halvdelen af den krævede besparelse over på det lille sygehus i Dronninglund, sagde det socialdemokratiske regionrådsmedlem, Poul Erik Andreasen til TV2/NORD den 13. januar.

Måske fordi der ikke kunne skaffes flertal for en lukning af afdelingen i Dronninglund endte det med, at Regionsrådet udsatte beslutningen, og bad Aalborg Sygehus ledelse om at komme et alternativ spareforslag - en plan B. Det er så den, der er kommet på bordet nu.

Mandag skal Forretningsudvalget i Region Nordjylland så igen drøfte plan A og plan B - eller selv finde på en plan.


Seneste nyt

fra Nordjylland