Fyrværkeriulykke: Ankesag kører i Viborg i dag

Klokken ni onsdag morgen tog Landsretten i Viborg hul på sagen om den 30-årige mand, der solgte ulovligt fyrværkeri, der slog tre mænd ihjel i 2014

Den 30-årige mand, der i februar blev kendt skyldig i uagtsomt manddrab efter at have solgt ulovlige krysantemumbomber, som nytårsaften 2014 slog tre mænd ihjel i Himmerland, sidder nu igen i retten.

Han ankede nemlig sin dom, og sagen kører ved Landsretten i Viborg i dag. Her skal en ny dommer nu tage stilling til, om det faktum, at den 30-årige solgte bomberne, er nok til at kende ham skyldig igen.

Fyrværkeriulykken, som krysantemumbomberne udløste, kostede en 37-årig familiefar og to mænd på 24 og 25 år livet i byerne Assens og Skjellerup ved Mariager og Hobro. Den 30-årige gerningsmand er selv fra Hobro-området og fortalte ved sit grundlovsforhør den 2. januar 2015, at han var nære venner med en af de afdøde, men han nægtede at have solgt dem ulovligt fyrværkeri.

Politiets undersøgelser af mandens bolig og værksted pegede imidlertid i en anden retning.

Den 30-åriges forsvarer, Rasmus Amandusson, mente, at dommen for uagtsomt manddrab var historisk. 

- Med det resultat, vi har fået i dag, står vi i en situation hvor man må være meget varsom med hvad man foretager sig. For vi kan konkludere at, det at røre en ting eller en genstand undervejs i en kæde af hændelser, kan betyde at man får et ansvar til sidst, sagde Rasmus Amandusson umiddelbart efter domsafsigelsen i februar sidste år.

Ved fyrværkeriulykken i Skjellerup blev yderligere to mænd såret. Den ene fik opereret begge øjne ud som følge af ulykken.

TV2 Nord følger sagen.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland