G streng-løber med på Rubjerg Knude

Amerikanske Mark Larson i løb ved Rubjerg Knude. Foto: Torben Lykke Larsen

Turisterne fik sig et syn ud over det sædvanlige, da det årlige Rubjerg Knude-løb blev afviklet søndag. En amerikansk marathon-løber dukkede op i klitterne i bar ende, og der kom gang i turistkameraerne.

Mark Larson fra Louisiana i USA deltager i marathonløb i hele verden - altid kun iført tanga og værtslandets farver. Dannebrogsfarverne løb dog lidt ud på amerikanerens krop undervejs på den strækning, der må være et af verdens smukkeste marathonruter.

- Normalt standser jeg aldrig op undervejs i et løb, men det måtte jeg gøre her. Jeg blev så overrasket over sandbjerget og det smukke syn, der pludselig dukkede op, at jeg brugte fem-seks sekunder af mit marathonløb på at kigge ud over landskabet og havet, siger den amerikanske marathon-løber, der senere blev klappet i mål af Hundelev-borgerne.

Rubjerg Knude-løbet er det fjerde af slagsen, og i år blev der sat rekord med 500 deltagere fra hele landet og udlandet.

- Folk er jo løbetossede. I år er især halvmarathon blevet populært. Her har vi mere end dobbelt så mange kvinder som sidste år, siger Hans Henrik Toft Sørensen, medarrangør af Rubjerg Knude-løbet.

Hurtigste Marathon-tid i det sandede løb var 3 timer og 11 minutter. Marathon-løberen i bar ende brugte tre timer og 31 minutter.

Se reportage fra løbet i aften 19:30

Flere nyheder fra TV2 Nord