Gåbus-hjælpere på skolevej

Elever fra Seminarieskolen i Aalborg er nu i gang med at uddanne sig til såkaldte gåbus-chauffører, der betyder, at de skal følge deres yngre kammerater sikkert til skole.

Ud af døren og ind i bilen. Sådan ser det ud for rigtig mange børn, når de skal i skole om morgenen.

Men det findes der nu et alternativ til. Nemlig de såkaldte Gåbusser, som Dansk Skoleidræt og TrygFonden står bag - og som er en del af det samlede program "Sunde Børn Bevæger Skolen". Gåbusser kan sammenlignes med almindelige busser, der følger en fast køreplan. Forskellen er blot, at transporten sker til fods, og chaufførerne er elever fra de ældste klasser.

På et kursus uddannes elever fra Seminarieskolen til Gåbus-chauffører. Her lærer de, hvordan de via en fastlagt rute med indlagte stoppesteder fører en gruppe af yngre elever sikkert frem til skole. Chaufførerne lærer også, hvordan de med en smartphone app registrerer, hver gang et barn stiger på Gåbussen, og når den er fremme ved skolen. På den måde får forældrene automatisk besked, så de ved, at barnet er kommet godt afsted og er nået sikkert frem.

- Vi har meget fokus på at få skabt en sikker skolevej, så forældrene kan være trygge ved at sende deres børn til skole på egne ben. Her er Gåbus en oplagt mulighed for at hjælpe de mindste sikkert i skole, siger Lisbeth Frederiksen.

Derudover pointerer hun også, at de positive sociale relationer mellem store og små elever, som Gåbus skaber, er en stor styrke ved projektet.

HØR HER HVAD NOOR JAFF FRA 7.B MENER OM AT VÆRE GÅBUSCHAUFFØR:


Seneste nyt

fra Nordjylland