Gade afviser drukforbud i forsvaret

 Gade afviser drukforbud i forsvaret

De danske soldater i Søværnet kan også i fremtiden drikke øl om bord på skibet, hvis det står til forsvarsminister Søren Gade (V). Han afviser et alkoholforbud.

Forsvarsminister Søren Gade (V) mener ikke, at det giver et forkert signal, at danske soldater har lov til at drikke øl om bord på danske krigsskibe, når de er i havn. Og han afviser enhver snak om et totalforbud mod alkohol i forsvaret.

- Der gælder de samme regler for soldater, som der gælder for alle andre borgere. Hverken mere eller mindre, sagde Gade mandag på et pressemøde i Bruxelles.

- Så længe de folk, der er på vagt, ikke drikker og opfylder de krav, så kan jeg altså ikke se problemet i, at man sidder i sin fritid og kan drikke den øl hjemme på sit skib, sagde han

Gade påpegede, at der i forvejen er ret strenge regler for alkohol i forsvaret, og at eventuelle overtrædelser naturligvis skal straffes.

- Men at sige at man skal være medlem af Blå Kors for at være i forsvaret, det bliver ikke tilfældet.

Alkoholforbruget på de danske flådefartøjer er kommet i søgelyset, efter at Jyllands-Posten i en rapport har påpeget, at der blev drukket tæt på ekspeditionsskibet Galathea. Samtidig skriver Nyhedsavisen mandag, at soldaterne i Søværnet de sidste tre år har drukket 5500 liter spiritus og 107.000 øl på skibstogter. Det svarer til tre genstande per soldat hver dag.

Søværnets Operative Kommando afviste mandag Jyllands-Postens beskyldninger i en redegørelse om sagen.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland