Gade hænges ud af sine egne

I en artikel i Weekendavisen kritiserer flere Venstre-politikere den ellers voldsomt populære Søren Gade anonymt, for ikke at være den person, han udgiver sig for.

I bedste House of Card's (amerikansk tv-serie, red.) stil, blev tidligere forsvarsminister Søren Gade, bosiddende i Holstebro og som nu genopstiller til folketinget for Venstre i Nordjyllands Storkreds, i Weekendavisen, hængt ud af flere anonyme kilder fra sit eget parti.

- Hans personlighed er en helt anden end den, man ser i offentligheden. Når han har siddet som minister i et par år, er jeg overbevist om, at billedet af ham vil være et helt andet, siger en anonym partifælle til avisen.

Usædvanligt, mener politisk redaktør

En usædvanlig situation, siger TV2's politiske redaktør, Anders Langballe, i dag til TV MIDTVEST.

Han mener også, det er usædvanligt, at et medie vælger at viderebringe anonyme citater af den karakter.

- Når det så er sagt, så kan man sige, at der er mange i Venstre, hvor følelserne stadig sidder uden på tøjet, når man siger Søren Gade, siger Anders Langballe.

Paranoid og storhedsvanvid

En tidligere ansat med en central placering i partiet udtrykker det sådan her:

- Han har taget en smule skade, og det er svært at vide hvorfor. Det er en markant anden Søren Gade, end folk husker, men det når de ikke at opdage inden valget. Tegnet hårdt op så er han noget paranoid og lider en smule af storhedsvanvid. Han er ekstremt optaget af sig selv og sin egen situation.

Den anonyme partifælle fra før tilføjer om Søren Gade:

- Han har forandret sig utrolig meget, siden han var den her runde, joviale skikkelse. Han er blevet egoman og ekstremt selvcentreret. Det har han ikke altid været. Da han kom ind, var han en rar fyr. Forandringen skete, da han blev presset. Den sympatiske version er, at alle begravelserne tog for hårdt på ham. Den usympatiske lyder, at han blev så opfyldt af sig selv og sin egen succes, at han ikke kunne rumme det.

Anonym kritik har især to årsager

Flere andre anonyme kilder fra Venstre udtaler sig om Søren Gade på samme måde. Hvis man skal forstå hvorfor, skal man ifølge Anders Langballe tilbage i tiden og kaste et blik på især to situationer, hvor Søren Gade har gjort sig bemærket, i Venstre.

- Det skyldes blandt andet den måde, han kom ud af dansk politik på, det var ikke elegant. Der var sager i Forsvarsministeriet, og det kostede ham meget internt i Venstre at han ikke var så driftsikker for partiet, siger Langballe og fortsætter:

- Men det, der fylder mest, er hans ageren omkring 3. juni sidste år, hvor Løkkes formandsskab stod på vippen og hvor Søren Gade kom flyvende ind fra højre og blandede sig meget kraftigt i det der opgør, på en måde, som store dele af Venstre mente var lige lovlig friskt og kreativt. De to ting har helt sikkert kostet Søren Gade rigtig meget kredit i store dele af partiet.

- Det, der kommer frem her, er det gamle magtspil i Venstre. Og det er formentlig derfor, der er partifæller, som agerer så skarpt som de gør, når Søren Gades navn bliver nævnt, slutter Anders Langballe.

Ingen kommentarer fra Søren Gade selv

TV MIDTVEST har siden i går forsøgt at få en kommentar til artiklen fra hovedpersonen selv. Det er stadig ikke lykkedes.


Seneste nyt

fra Nordjylland