Ved Landsbyens Gadekær: Gadekær skal igen være samlingspunkt

I en ny serie besøger TV2 Nord nordjyske landsbyer, hvor gadekæret samler byens beboere.

I serien ”Ved Landsbyens Gadekær” besøger journalist Mogens Jørgensen og fotograf Ivan Hansen seks landsbyer i Nordjylland for at vise livet omkring byernes gadekær.

Serien rammer ind i en trend. Aalborg Kommune har nemlig siden 2014 oprenset og renoveret flere end 80 gadekær i kommunen – for nu skal gadekær igen være en vigtig del af landsbylivet.

Et af de steder, hvor gadekæret har fået nyt liv, er i Dall. Med penge fra kommunen og hjælp fra frivillige i landsbyen har de 50 indbyggere igen fået sig et nyt samlingssted.

quote Det er et godt sted at mødes og få en lille snak om, hvad der sker.

Charlotte Christiansen, Dall Borgerforening

- Da vi fik gravet langt nok ned, begyndte vandet at pible frem. Så det er den naturlige vandstand, der gør sig gældende, siger Charlotte Christiansen fra Dall Borgerforening.

Gadekæret i Dall er på 450 kvadratmeter og med et shelter, som allerede har været i brug af blandt andet en tysk cyklist.

Ved borgerforeningen kan de mærke, at interessen om at mødes ved landsbyens gadekær er stor.

- Når vi er hernede og har gang i noget, så tiltrækker det flere. Så det er et godt sted at mødes og få en lille snak om, hvad der sker, siger Charlotte Christiansen.

”Ved Landsbyens Gadekær” har premiere fredag klokken 19.50 på TV2 Nord Salto og bliver sendt de næste seks fredage, ligesom udsendelserne også kan findes på tv2nord.dk.

Du kan finde det første program her.

Trailer for første afsnit af "Ved Landsbyens Gadekær".

Seneste nyt

fra Nordjylland